fbpx
0 C
София

Процесорът Pentium 4 от 2006 година се оказа съвместим с Windows 11

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Изискванията на Windows 11 към хардуера започнаха да изглеждат още по-абсурдни. Към днешен ден всеки обсъждат системните изисквания за Windows 11, като всички са единодушни, че те са твърде високи. Оказа се, че един съвсем древен процесор, който е вече на 11 години, е съвместим с новата операционна система Windows 11 на Microsoft.

Twitter потребителят @Carlos_SM1995 успя да инсталира финалната версия на Windows 11 на компютър с процесор Pentium 4 661. Да напомним, че този CPU излезе в началото на 2006 година, има само едно ядро с тактова честота 3,6 GHz и поддържа многонишковата работа. Като се има предвид, че официалните системни изисквания за Windows 11 едва се удовлетворяват от процесорите Intel Core от 7-мо поколение, твърде учудващо да се види как фирмената помощна програма на софтуерния гигант по отношения на съвместимостта не вижда никакви проблеми с процесор, излязъл на пазара през далечната 2006 година. Нещо повече, Windows 11 на този компютър не само работи доста добре, но и получава обновявания. Това е интересно, понеже наскоро Microsoft заяви, че несъвместимите персонални компютри няма да получават обновявания за Windows 11.

Разбира се, това че процесорът Pentium 4 661 преминава проверката на Microsoft за съвместимост, е грешка. По всичко личи, че софтуерният гигант просто не е включил чиповете Intel Family 15 (Netburst) в списъка с несъвместимите процесори. Но това съвсем ясно показва, че ако Microsoft не бе така упорит с изискванията за Windows 11, то бихме могли съвсем лесно да използваме вече старичките, но все още много добри персонални компютри.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Иметоми
Иметоми
1 месец

Няма никаква причина, да не е съвместим.

ХардуернияФрик.
ХардуернияФрик.
28 дни

Разбирасе че не трябва да работи, програмистите са се объркали или Минтела плащат яко както беше с забавянето на АМД Райзена и разширяват съпорта. windows 8.1, windows 10 не работят на процесор P4 с 64-bit заради някакви инструкции който уж липсват.

само 32-бит версиите работят.

ХардуернияФрик.
ХардуернияФрик.
28 дни

The 64-bit version of Windows 10 won’t work because those 64-bit Pentium 4 processors lack the LAHF/SAHF instructions in long mode (x86–64)

Нови ревюта

Подобни новини