Публикуването на прекалено много снимки във Facebook е признак за психологични проблеми

10
192


Със сигурност поне един от приятелите ви във Facebook е от онзи активен тип хора, които непрестанно качват нови снимки. Било то за да ви покажат къде точно са били и какво точно са правили или просто защото нямат какво да правят, но стената им е пълна с всевъзможни снимки (понякога дори не техни, а на някакви предмети).

Е, от днес официално можете да съобщите на тези свои приятели, че имат проблем. Според учени от няколко престижни университети, то проблемът дори се води психологичен.

Проучване на експерти от Университета на Бирмингам, Западния английски университет и Университета на Единбург показва, че хората, които публикуват прекалено много снимки в социалната мрежа „рискуват да навредят на истинските си взаимоотношения с хората”. Учените дори изтъкват склонността към непрестанно публикуване на снимки като психологичен проблем.

Изследването им показва още няколко любопитни факти. Според него качването на множество снимки, които човекът си е направил сам, показват намаляване на личното пространство и склонност за намаляване на интимността.

Едно поне вече е сигурно. Вече с основание можете да казвате на тези свои приятели, че не са съвсем наред.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари