13.9 C
София

Публикуваха писмата на топ-мениджърите на Sony Pictures

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Вчера хакерите от #GOP (Guardians of Peace) публикуваха съдържанието на електронните пощи от Outlook на двата топ-мениджъра на компанията в GitHub, в торент-тракерите и поставиха препратки към писмата в Pastebin. Копията на електронните пощи са направени на 22-ри ноември вечерта, а да не забравяме, че Sony Pictures съобщи за пробива на своята корпоративна мрежа на 24-ти ноември.

Хакерите опровергаха обвиненията от страна на ръководството на Sony Pictures, че са изпращани електронни писма със заплахи към специалистите на компанията. „Ние вече представихме своите точни изисквания към ръководството на Sony Pictures, но те отказват да ги изпълнят“ – съобщиха „Пазителите на мира“.

Хакерите подчертаха, че е недопустимо представянето в киносалоните на „терористичен филм, който е в състояние да наруши регионалното спокойствие и да предизвика война“. Най-вероятно става дума за комедията „Интервю“, която осмива лидера на Северна Корея Ким Чен Ун. Това може да се счита за косвено потвърждение на версията, че тази операция е осъществена от група много добре подготвени компютърни специалисти от Северна Корея.

Хакерите от Guardians of Peace допълват: „Вие Sony и ФБР не можете да ни намерите. Ние сме прекалено добри“.

Публикуваните архиви на материалите съдържат вирусен код.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини