Пуснаха „божествени частици” за продан в eBay

0
32

eBay е най-популярният аукционен сайт в света и поради тази причина там постоянно има множество измамници, които се опитват да измъкнат парите на хората. Често прилагана тактика е да се продават празни кашони от електронни устройства, като това дори не е официална измама, заради трикове при описанието на артикула. Могат да се открият и всевъзможни предмети с лика на Исус, който може да бъде видян на препечени филийки и куп други безполезни вещи. Последната лудост в търговския сайт са буркани, съдържащи откритата наскоро „божествена частица”, съобщи Neowin.

Преди да бъде премахнат, в единия търг са били събрани доста наддавания, като цената е била обявена в долари.

Откриването на частицата Хигс бозон, позната още като „божествената частица” беше обявено тази седмица. Физиците я търсиха в продължение на 45 години.

Една от актуалните оферти за частицата Хигс бозон предлага 375 грама от нея в буркан от фъстъчено масло. Началната цена на търга е 100 австралийски долара. Реално погледнато няма никаква измама, тъй като „божествената частица” е най-тежка от всички останали и дава маса на обектите във вселената. Така че търгът е напълно легален и коректен, особено след като съществуването на тази частица вече е доказано.

Продавачът уточнява, че частиците Хигс бозон не са в чист вид и трябва да бъдат извлечени при допълнителна процедура, по която работят в момента учените от ЦЕРН.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари