Путин: Интернет е специален проект на ЦРУ

8
55
Руският президент Владимир Путин предупреди руснаците, че интернет е специален проект на ЦРУ. Той заяви това по време на медийния форум „Общоруски народен фронт“ (ОНФ), провеждащ се в Санкт-Петербург, съобщиха редица рускоезични медии.

„Това е цялата истина, абсолютна и чиста, както се казва. Всичко минава през сървъри, които са в САЩ, а там всичко се контролира. Просто трябва да се излезе от това, от този начин на живот – такъв, какъвто е изграден от американците. Те създадоха това. Знаете, че в най-ранния си етап, в зората на Интернет, всичко това възникна като специален проект на ЦРУ. Така се и развива“, каза Путин.

Той отбеляза, че сега този продукт е излязъл на пазара, но „все още по същината си това е специална военна програма, а в центъра ѝ все още си остава частта, контролирана от специалните служби“. Същевременно Путин заяви, че руските специални служби работят над безопасността на информацията и внедряват съответните системи за защита.

„Това, разбира се, се отнася най-вече за информацията от закрит характер на Министерството на отбраната, отбранителната индустрия, правителството и федералните органи за управление. Те вече са успели да направят някои неща по въпроса, но направеното не е много“, каза Путин.

Той отбеляза още, че руската търсачка „Яндекс“ и социалната мрежа „Вконтакте“ се стараят да разработват бизнес-, математическо и информационно програмно осигуряване на територията на Русия. „Нашите компании не разполагаха със свободни ресурси за такива капиталовложения, но такива вече започват да се появяват“, заяви руският президент.

Говорейки за гражданската сфера, Путин заяви, че сървърите трябва да бъдат прехвърлени на територията на Руската федерация, за да се избегне обработката на информация зад граница.

Припомняме, че преди време за същото настояваше и Бразилия.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари