Путин: Интернет е специален проект на ЦРУ

8
45
Руският президент Владимир Путин предупреди руснаците, че интернет е специален проект на ЦРУ. Той заяви това по време на медийния форум „Общоруски народен фронт“ (ОНФ), провеждащ се в Санкт-Петербург, съобщиха редица рускоезични медии.

„Това е цялата истина, абсолютна и чиста, както се казва. Всичко минава през сървъри, които са в САЩ, а там всичко се контролира. Просто трябва да се излезе от това, от този начин на живот – такъв, какъвто е изграден от американците. Те създадоха това. Знаете, че в най-ранния си етап, в зората на Интернет, всичко това възникна като специален проект на ЦРУ. Така се и развива“, каза Путин.

Той отбеляза, че сега този продукт е излязъл на пазара, но „все още по същината си това е специална военна програма, а в центъра ѝ все още си остава частта, контролирана от специалните служби“. Същевременно Путин заяви, че руските специални служби работят над безопасността на информацията и внедряват съответните системи за защита.

„Това, разбира се, се отнася най-вече за информацията от закрит характер на Министерството на отбраната, отбранителната индустрия, правителството и федералните органи за управление. Те вече са успели да направят някои неща по въпроса, но направеното не е много“, каза Путин.

Той отбеляза още, че руската търсачка „Яндекс“ и социалната мрежа „Вконтакте“ се стараят да разработват бизнес-, математическо и информационно програмно осигуряване на територията на Русия. „Нашите компании не разполагаха със свободни ресурси за такива капиталовложения, но такива вече започват да се появяват“, заяви руският президент.

Говорейки за гражданската сфера, Путин заяви, че сървърите трябва да бъдат прехвърлени на територията на Руската федерация, за да се избегне обработката на информация зад граница.

Припомняме, че преди време за същото настояваше и Бразилия.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sliderum
sliderum

Долу интернет-а! :D:D:D

bure_s_barut
bure_s_barut

Човека друго е искал да каже и това е, че в момента интернет буквално се контролира от САЩ и всичко минава оттам. А преяждането с власт винаги е опасно и рано или късно е пагубно.

luckyboy
luckyboy

Специален проект на ЦРУ, но от него е облагодетелствана и Русия и той, и децата му, че и целият свят.Ае да не се прави на интересен…
ЦРУ или КГБ в самата си същност е без никакво значение!!!:shake_puter:

ivoat16
ivoat16

Мда… Интернет е проект на ЦРУ, затова ще го забраним в Русия, това е имал предвид Путин.

blu3x
blu3x

Тоя няма ли да подава оставка.

TGA
TGA

Тоя откачи напълно!

nbsstr
nbsstr

И поради каква причина не вярвате, че това, което казва Путин е истина? По-добре сте информирани от него относно американското разузнаване? Или вярвате в приказката за добрият капиталист, който безвъзмездно хвърля милиарди долари за да направи живота на бедните по-щастлив?

Както е казал Марк Твен: „По лесно е да излъжеш човек, отколкото да го убедиш в истината!“

sliderum
sliderum

Зелено палче от мен. Човек е още по-лесно не да се излъже, което е еднократно действие и изисква още усилия за измисляне на следващи лъжи, а да се зомбира с капиталистическо-консуматорска идеология. При това положение, потърпевшите просто вярват на всичко проведено през своите господари, без значение колко абсурдно е всъщност.