Adobe се готви да зарадва почитателите на Photoshop и Apple. От Bloomberg разкриват, че компанията се очаква да представи пълна версия на популярното приложение за iPad още през 2019 г.

От изданието допълват, че това е основна стъпка от нова стратегия на компанията. Основната цел на Adobe е да разшири достъпа на потребителите до своите продукти на различни платформи. Очаква се компанията да предложи и по-примамливи цени на своите абонаменти и апликации.

Смята се, че ходът официално ще бъде обявен на годишната MAX конференция, която се провежда през октомври. Все още обаче не е ясно кога точно през 2019 г. от Adobe планират да имат готов пълен Photoshop за iPad.

Потърсен за коментар, един от директорите на компанията Скот Белски потвърди слуховете. И той обаче отказа да се ангажира с конкретен срок.

„Целта ни е продуктът да достигне пазара възможно най-скоро“, споделя Белски. „Има много работа, за да можеш да създадеш един толкова сложен продукт като Photoshop за модерно устройство като iPad.”

Понастоящем Adobe предлага версии на Photoshop за iOS. Те носят името Photoshop Sketch и Photoshop Express. В тях обаче ги няма част от познатите за компютър функции. Идеята е потребителите не просто от 2019 г. да разполагат с всички възможности на софтуера на своите таблети, но и да свържат работата си със своите компютри. Така всеки клиент ще може да работи по един проект както от компютъра си, така и от мобилното си устройство.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за