“Европа има нужда от над 320 000 ИТ специалисти още сега. До 2020 г. техният брой ще се увеличи до половин милион”, казва еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел. Една от най-търсените и важни длъжности е специалисти в сферата на облачните технологии. Именно такива специалисти ще се създават в първата онлайн академия, която вече приема записвания.

Microsoft Certification Lab е създадена от Microsoft в партньорство с българската компания Coursedot. Целта на академията е да създава сертифицирани специалисти по облачни технологии на световно ниво по възможно най-достъпния начин.

Затова Microsoft Certification Lab ще предлага безплатни обучения, на които може да се запише всеки желаещ – от самостоятелни програмисти, така и цели ИТ екипи на компании.

Онлайн курсовете вече са отворени и нямат ограничения в броя на записалите се. Академията предлага и присъствена форма на обучение, като курсовете се провеждат в Microsoft Innovation Center в Sofia Tech Park.

Присъственото обучение е на групи  до 16 души, като първата група вече е запълнена и обученията стартират на 28 май 2018г.. В зависимост от интереса към присъствената форма, ще се организират и още групи на всеки 2 или 3 месеца.

Microsoft предоставя обучителната среда за присъствените курсове и възможност за сертификация по най-новите тенденции и технологии. Coursedot осигурява организацията на обученията, както онлайн, така и на присъствените курсове.

За ограничен период от време всички курсове ще са безплатни. След това те ще струват не повече от 100 евро всеки. Платформата вече разполага с над 100 обучения за облачни технологии и по-конкретно Microsoft Azure. Има и курсове за Office 365, програмиране на C#. Онлайн академията предлага и обучения в сферата на изкуствения интелект, киберсигурност, машинно обучение и др. Всеки курс разполага с пълния комплект информация, допълнителни упражнения и тестове.

Първите 20 участника, които завършат онлайн курс успешно, ще получат и безплатен достъп до финалните изпити за сертифициране, осигурени от Microsoft България. За останалите таксата ще е между 70 евро и 90 евро, в зависимост от курса.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари