Първата снимка на компютъра на Tesla за новия автопилот

8
1691

Платката Hardware 3 бе заснета от хакера Green, който я извади от собствения си електромобил. Това е първата платка, в която се използва фирмения процесор на Tesla.

Хакерът публикува първата неофициална снимка на Tesla Hardware 3 – компютърът с хардуерната поддръжка на най-съвременните алгоритми с изкуствен интелект, базиран на собствения чип на Tesla. Според Илън Мъск, тази SoC е ключът към пълната автономност на електромобилите.

Tesla рекламира Hardware 3 именно за тази цел: като хардуерно-софтуерно решение, което има потенциалните възможности за изграждането на пълноценен автопилот. Самият процесор бе обявен като най-добрият в света в тази област, понеже може да обработва видеосигнала 20 пъти по-бързо от предишния чип Nvidia Drive, който бе в основата на платката Hardware 2.5.

Засега Tesla не назовава автономните възможности на своите електромобили „автопилот“. Към днешен ден автомобилите на Tesla умеят самостоятелно да се движат в магистралите, да се придвижват от мястото на паркиране до своите притежатели и някои други подобни.

Преди време Мъск каза, че Tesla ще представи пълноценен автопилот през 2020 година. Платката Hardware 3 се поставя от месец март тази година в седана Model S и кросоувъра Model X, а от месец април и в достъпните Model 3. Модулът Hardware 3 трябва да замени Nvidia Drive, използван във всички автомобили на Tesla, излезли след месец октомври 2016 година.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
115
115

Много интересна снимка. Платка някаква…

Ебачев
Ебачев

И защо не ползват готова система и само да си напишат софтуера? Цялата работа е малко „Елате ни вижте“….вместо да преоткриват топлата вода могат да концентрират тези усилия в нещо което го няма още време. Всъщност в автомобилите на Мъск въпросната „платка“ (компютър“) ще е единственото нещо което са си направили сами от нулата. Компанията „Тесла“ не са измислили нито BLDC мотора, нито Литиево-Йонните клетки, те са взели готови решения и са ги модифицирали според техните нужди и с времето подобрили. Разбира се, са инвестирали огромни суми в разработки….. Искам да видя изцяло нов акумулатор, при който „зареждането“ се осъществява… Виж още »

Илия
Илия

Далече си от мислите, знанията и разсъжденията на спецовете от „Тесла“ колкото майка ми (91)от нас, която казва: „за какво ви са тия телефони дето почти не се виждат и спряха телефонния завод заради тях, а моят с щайбата е къде по-хубав“!

еВачев
еВачев

Нямаш си и грам идея що е то Li-Ion и Li-Pol.

Манчо
Манчо

Личи си, че не разбираш нито едно от нещата които коментираш.

Виво
Виво

Иибачев, и тази платка не са я измислили – купиха фирмата дето ги мисли…

pedro
pedro

Пълни фантазии са това ибачев, нищо общо няма с работата на батерията. Няма как да смениш електролита и да получиш заредена батерия, защото той не държи заряда, а е проводник. ето ти едно клипче вместо тази глупост дето си пуснал ucha.se/watch/433/Elektrichen-zaryad-i-elektrichen-tok

Mitko
Mitko

Бачков идеята я имаш ,сега я реализирай ,разбий Мъск и направи няколко бързи милиарда в зелено .