fbpx
5.8 C
София

Първите нискочестотни 5G телефони на T-Mobile стартират в петък, заедно с 5G мрежата

Най-четени

Изглежда всичко в американския телекомуникационен оператор T – Mobile върви по вода преди пускането на нискочестотната 5G мрежа този петък. В понеделник, доставчикът обяви, че е включил мрежата успешно и вече са започнали да приемат предварителни поръчки за първите продажби на нискочестотни 5G телефони преди публичното пускане по-късно тази седмица.

Предварително обявени са два 5G модела смартфони, единият е Samsung Galaxy Note 10 Plus 5G, а вторият OnePlus 7T Pro 5G Mc Lane. Апаратът на Samsung ще струва 1300 долара, напълно в съотвествие с цената на 5G Note версията при конкурентния доставчик Verizon и AT & T, докато вариантът на One Plus ще струва 900 долара, малко по-скъпо от конкурентната цена от 840 долара в Sprint за One Plus 7 Pro 5G.

Двете устройства ще бъдат изцяло съвместими и способни да се свързват съм ново изградената 5G мобилна мрежа на T-Mobile, която ще обхване 200 милиона души в цялата страна в петък. Използвайки това, което е известно като спектър с ниска честотна лента, мрежата на T – Mobiel няма да бъде толкова бърза, колкото ако работеше с по-висока честота на милиметровата вълна 5G, която Veriozon разпространява в градовете през цялата година. За разлика от 5G на Verizon, новата мрежа на T – Mobile 5G ще работи на закрито и ще покрива големи площи, за разлика от само определени големи улици и булеварди – тази разлика, както вероятно по-запознатите от вас се досещат, се дължи именно на използването на ниски честоти, които имат по-ниски максимално достижими скорости, но значително по-добро покритие и възможност за проникване през сгради и препятствия.

5G за всички

T-Mobile има собствена 5G мрежа на милиметрова вълна, която вече съществува и функционира успешно в няколко града, но тези две устройства няма да са съвместими да работят с тази мрежа. Нито първият 5G телефон, продаван от оператора, флагманът Samsung Galaxy S10 5G ще функционира в новата мрежа.

Въпреки това, S10 5G, Note Plus 5G и OnePlus 7T Pro 5G ще работят със съществуващата среднолентова 5G мрежа на Sprint, ако T-Mobile се слее успешно като част от хода на чакаща одобрение сделка по обединяването със Sprint.

В допълнение към включването на нискочестотен 5G за своята марка T-Mobile, операторът казва, че ще разшири 5G до своята предплатена марка Metro на 6 декември и ще пусне Galaxy Note 10 Plus 5G и там.

AT&T също ще се включи в нискочестотна 5G мрежа този месец, но тя ще започне в няколко града, обхващащи „десетки милиони“ хора, преди да се разшири през 2020 г.

Докато първоначалната нисколентова 5G мрежа на AT&T не се очаква да доведе до много подобрения на скоростта, нисколентовият 5G на T-Mobile трябва да види скоростта на изтегляне да се увеличи средно с 20% в цялата страна, според Кари Куопамаки, вицепрезидент на радиото на T-Mobile мрежови технологии и стратегия.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на новата Need for Speed: Unbound: спираща дъха надпревара в отворен свят

Великанът на състезателните игри се завръща с поредното си превъплъщение. Обещавайки напълно преработен модел на управление и с разработчика на Burnout Criterion зад волана,...

Подобни новини