8.9 C
София

Първите скрийншоти на Microsoft Edge с енджина на Chromium

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Съвсем скоро се очаква Microsoft да представи новата версия на браузъра Edge, базирана на Chromium с енджина WebKit. Уеб сайтът Neowin публикува няколко скрийншота на обновената версия на браузъра, на които се вижда, че той сериозно се различава от сега съществуваща версия на Edge.

В новия Microsoft Edge ще се появи поддръжката на разширенията, съвместими с другите браузъри, базирани на Chromium – Chrome, Opera, Brave Browser и други. Под адресния ред ред се намира менюто с разделите, а в началната страница се изобразяват сайтовете, които потребителят посещава най-често. Навярно, точно както при Chromium, ще може да се се осъществява преминаването към друг профил – на това намеква снимката на профила, поместена от дясната страна до иконката на разширенията.

Microsoft усилено тества този браузър. Съвсем скоро той ще стане достъпен за обикновените потребители, желаещи да вземат участие в неговите тестове, преди да бъде интегриран в операционната система Windows 10. Браузърът няма да бъде само елемент от операционната система Windows 10, а ще може да да се инсталира в ОС Windows 7 и 8, както и в macOS.

Предполага се, че причината за прекратяването на работата върху Edge е твърде ниската популярност на този браузър сред потребителите и уеб разработчиците. Почти всички потребители на Windows 10 преминават към Chrome или към друг браузър, понеже Edge има сериозни проблеми с производителността и стабилността

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини