Чешкият автомобилен производител Skoda обяви, че тази седмица ще представи на автомобилното изложение в Шанхай своя първи електромобил Vision E. В уеб-пространството се появиха не само официалните рендери на новия автомобил, но и съвсем реални снимки на Skoda Vision E, вече намиращ се на стенда на изложението.

Skoda Vision E се базира на модулната платформа MEB на Volkswagen, специално създадена за изграждане на различни модели електромобили. Кросоувърът е оборудван с два електродвигателя с обща мощност над 300 конски сили, благодарение на които може да достига максимална скорост 180 км/ч, ускорявайки се до 100 км/ч само за 6 секунди. Акумулаторните батерии са поставени под пода на купето между осите и осигуряват 500 км пробег с едно зареждане. Батериите използват течно охлаждане.

Габаритните размери на чешкия електромобил са 4,64 х 1,92 х 1,55 (височина) метра, а размерът на междуосието е 2,85 метра. Характерни особености на Skoda Vision E са отварящите се една срещу друга врати и светодиодните фарове в стил чешки кристал.

Пилотният модел разполага с автопилот, индуктивно зареждане на батериите, система за автоматично паркиране и технология за следене погледа на водача.

Очаква се серийното производство на Skoda Vision E да започне през 2020 година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "Първите снимки и характеристиките на първия чешки електрически кросоувър Skoda Vision E"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка