Чешкият автомобилен производител Skoda обяви, че тази седмица ще представи на автомобилното изложение в Шанхай своя първи електромобил Vision E. В уеб-пространството се появиха не само официалните рендери на новия автомобил, но и съвсем реални снимки на Skoda Vision E, вече намиращ се на стенда на изложението.

Skoda Vision E се базира на модулната платформа MEB на Volkswagen, специално създадена за изграждане на различни модели електромобили. Кросоувърът е оборудван с два електродвигателя с обща мощност над 300 конски сили, благодарение на които може да достига максимална скорост 180 км/ч, ускорявайки се до 100 км/ч само за 6 секунди. Акумулаторните батерии са поставени под пода на купето между осите и осигуряват 500 км пробег с едно зареждане. Батериите използват течно охлаждане.

Габаритните размери на чешкия електромобил са 4,64 х 1,92 х 1,55 (височина) метра, а размерът на междуосието е 2,85 метра. Характерни особености на Skoda Vision E са отварящите се една срещу друга врати и светодиодните фарове в стил чешки кристал.

Пилотният модел разполага с автопилот, индуктивно зареждане на батериите, система за автоматично паркиране и технология за следене погледа на водача.

Очаква се серийното производство на Skoda Vision E да започне през 2020 година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "Първите снимки и характеристиките на първия чешки електрически кросоувър Skoda Vision E"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

„осигуряват 500 км/ч пробег с едно зареждане“

Ммм, дали не е 500 км/с с едно зареждане? Как беше формулата…маса по енергия на квадрат?

Калин
Калин

Шкода, вярно, че VW им направи завода, но респект, супер добре се развиват. VW даже трябва да им спира моделите, да не са конкуренция на немските. Браво на чехите.