Първите снимки на терминалите за сателитната мрежа Starlink

0
2139

Фен на SpaceX от щата Уисконсин засне в близост до черен път оборудване, което по всички признаци (а и по етикетчетата и лепенките върху него) е прототип на персоналните терминали на системата за сателитен интернет Starlink. Космическата компания на Илън Мъск досега не е показвала тези устройства и засега не коментира снимките. Терминалите изглеждат точно така, като преди година ги описа Мъск – летяща чиния на поставка.

Снимките, заснети от този Reddit потребител, са първото потвърждение за това, кака изглеждат потребителските терминали на SpaceX. Виждат се два вида наземни антени: сферични с диаметър около 1,5 метра, които скриват някаква електроника в себе си. Предполага се, че това са бъдещите станции за управление на трафика в ключовите наземни станции. До тях се намират 5-те вероятно персонални терминала за сателитния интернет на SpaceX.

Съмнения за това няма, понеже на тях има лепенки с надпис „Собственост на SpaceX. Прототип. Не се продава и не се дава под наем“. По-надолу има допълнително обяснение: „Това устройство е предназначено само за демонстрационно използване. Не се продава и не се дава под наем до получаване на съответното разрешение„.

„Живея наблизо и да заснема няколко кадъра бе най-лесният начин да допринеса с нещо за нашата общност“ – каза фотографът, пожелал да остане анонимен.

Известно е, че за използването на това устройство е достатъчно то да се насочи към небето и да се включи. Предполага се, че цената на едно от тези устройства е около $1500, но каква е наистина, ще разберем по време на бета тестовете, които започват следващата седмица.

4 8 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари