fbpx
-4.2 C
София

Първите файлове за сирийската афера вече потекоха от WikiLeaks

Най-четени

Вчера всички големи медии гръмнаха с новината, че WikiLeaks започва публикуването на огромен масив от информация, свързан със сегашното управление на Сирия. Публикуването на конфиденциалните данни вече започна и първата част от тях може да бъде разгледана от всеки в рамките на специален раздел от WikiLeaks, съобщи Neowin.

Става въпрос за кореспонденция по електронната поща, осъществявана от правителството на Сирия. През следващите месеци ще бъдат публикувани няколко милиона писма. Всеки ден в сайта ще се появяват малки количества с данни. Вчера и днес се появиха първите изтекли съобщения, които тепърва ще бъдат анализирани от медиите, за да се види кои части от текста са най-интересни.

В партньорство с WikiLeaks работят няколко от най-големите световни медии, като сред тях се забелязва и информационната агенция Associated Press.

Джулиан Асанж, който продължава да се крие в британското посолство на Еквадор, е направил изявление във връзка с информацията, в което казва:

„Материалите са срамни за Сирия, но и за нейните опоненти. Чрез тях хората ще разберат, че не става въпрос за критикуване на една или друга група, а за правилно разбиране на интересите, които са в дъното на сирийската война. Разрешаването на конфликта е възможно само ако характерът му бъде разбран правилно. Сирийските файлове разкриват в детайли как работят местното правителство и икономика. Те ще покажат, че западните компании официално казват едно, но в действителност правят точно обратното.”

По време на кампанията ще бъдат разкрити 2 434 899 съобщения, 678 752 имейл адреса и 1 082 447 получателя на електронни писма.

Можете да разгледате първите публикации в WikiLeaks чрез тази връзка.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини