Първите хромбук компютри вече поддържат Android приложения

0
42

Много хромбук потребители си мечтаят за деня, когато ще могат да подкарват Android приложения по естествен път на своите компютри. Засега тази опция съществуваше само за някои разработчици и участници в бета тестове, но най-сетне дойде момента, в който Google пусна нова стабилна версия на Chrome OS, която предлага достъп до пълния Play Store.

Преди да станете прекалено ентусиазирани трябва да знаете, че за момента ъпдейтът е ограничен само да два хромбук модела – Asus Chromebook Flip и Acer Chromebook R11. Ако случайно притежавате някое от тези устройства, до няколко дни ще получите въпросният ъпдейт. Засега все още не се знае дали миналогодишния Chromebook Pixel също ще бъде поддържан, но е много вероятно той да бъде следващия модел.  

В момента устройството вече дори подкарва Android приложения, но само през бета версията на Chrome OS. Сред хромбук моделите с тази функция са посочени още лаптопи на Samsung, HP и Lenovo, така че ако притежавате съвместим модел, просто се въоръжете с още мъничко търпение. 

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари