Първите MacBook Pro с ARM процесори може да се появят до края на годината

7
510

Според последната информация Apple планира да пусне първите MacBook Pro и MacBook Air лаптопи, захранвани от собствени ARM базирани чипове на компанията, а не с досегашните процесори на Intel, в края на 2020 г.

Информацията идва от анализатора Минг-Чи Куо, популярен и надежден източник на вътрешни сведения за продуктите и разработките на Apple, който досега никога не е имал грешна прогноза. Информацията за първи път е изпратена и публикувана от популярния технологичен портал MacRumors.

Apple вече каза, че поне един Mac с ARM процесор ще пристигне до края на 2020 г., като очакванията на компанията са пълното преминаване към собствени ARM процесори от досегашните чипове на Intel да отнеме около две години – но изглежда, че може да видим 13-инчов MacBook Pro и MacBook Air, които да използват собствени ARM чипове на Apple през четвъртото тримесечие на 2020 г.

Минг-Чи Куо пише: „Прогнозираме, че Apple ще пусне нови модели MacBook, включително новите 13,3-инчови MacBook Pro, оборудвани с Apple Silicon през 4Q20 (четвъртото тримесечие на 2020), а новия MacBook Air, оборудван с Apple Silicon през 4Q20 или 1Q21 (първото тримесечие на 2021).

Същият дизайн

Очевидно е, че засега това е просто прогноза, така че не можем да приемем информацията за абсолютно потвърдена и да очакваме новите лаптопи с категорична сигурност. Това, което вече е известно обаче, е че когато се появят първите машини с ARM процесори на Apple, те ще запазят същия дизайн като съществуващите модели, като основната промяна при тях ще бъде новия процесор.

Куо също вярва, че през 2021 г. ще видим и нови MacBook Pro 14-инчови и 16-инчови модели, които работят с ARM чипове на Apple, и те ще имат нов форм-фактор и дизайн – включително mini-LED дисплей – нещо друго, което анализаторът вече е предсказвал и преди, но те ще пристигнат по-късно, вероятно през второто или дори третото тримесечие на 2021 година.

Както винаги, просто ще се наложи да изчакаме да видим какво точно ще се случи, макар че Куо досега винаги е бил безпогрешен.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари