Първите Windows 10 ARM устройства идват от ASUS, HP и Lenovo

0
637

През април, Microsoft и Qualcomm анонсираха, че първите ARM-базирани процесори в компютри с Windows 10 ще се появят в края на тази година. Анонсът не беше придружен от конкретика, но се предполагаше, че премиумните партньори на Microsoft ще се включат в инициативата още в началото. Тези дни имаме и повече яснота по темата, след като Microsoft и ARM обявиха и имената на първите хардуерни производители, за което предават Betanews.

Първите устройства с Windows 10 и Snapdragon чипове ще са дело на ASUS, HP и Lenovo, като ще използват Snapdragon 835, мобилната технология, стояща в сърцето на Samsung Galaxy S8. „Всяка от компаниите ще произведе лек, тънък и лишен от вентилатор компютър с Windows 10 и безпрецедентна LTE свързаност за винаги свързано преживяване. Заедно с невероятната 10nm водеща по своята ефективност технология на платформата на Snapdragon 835 Mobile PC Platform, тези устройства ще включват батерия с извънредна мощ“, обясняват Qualcomm.

Qualcomm заявява, че чиповете Snapdragon 835 ще са снабдени с процесор Kryo 280, Adreno 540 GPU, Hexagon 682 DSP, заедно с модем Snapdragon X16 Gigabit LTE, доставящ мобилна скорост на сваляне до 1Gbps и поддръжка за 2×2 Wi-Fi 802.11ac MU-MIMO за Wi-Fi свързаност.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари