Във Великобритания бе арестуван човек, открит с помощта на технология за разпознаване на лица. Британската полиция продължава активно да тества новия метод.

Полицията в Южен Уелс арестува мъж, за откриването на който бе използвана компютърна система за разпознаване на лица. Полицията сподели, че във Великобритания се тества нова технология за разпознаване на лица с цел да се определи нейния потенциал. Засега технологията е тествана на три площадки: Download music festival, Notting Hill Carnival и на финала на Шампионската лига в Кардиф.

На финала на Шампионската лига бе използван софтуера на NEC. В Кардиф можеше да се видят няколко фургона с инсталирани камери на покривите и с предупредителен знак, че се използва разпознаване на лица.

През последните 18 месеца полицията на Южен Уелс постигна значителен прогрес в развитието на своите технологии и първият арест показва, че новата технология наистина може да бъде полезна на полицията. Британската полиция планира да използва дрони за хващане на престъпниците и да арестува по препоръки на изкуствен интелект.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари