Първият дрон за разпръскване на митинги и улични демонстрации

3
40

Днес сме свидетели на това, че написаното в произведенията на Джордж Оруел, Филип Дик и някои автори на киберпънк, започна да се сбъдва с плашеща точност. Вече можем да се запознаем с Skunk – първият в света дрон, предназначен за разпръскване на улични демонстрации и митинги.

Безпилотният апарат се произвежда от компанията Desert Wolf и е снабден с четири карабини, стрелящи с боя, чрез които се маркират участниците в уличните демонстрации за по-късно задържане. Дронът разполага с прожектор и високоговорител, чрез който органите могат да се обръщат към демонстрантите.

Дронът може да разполага и с друго оборудване, освен пейнболни пушки, като например устройства за разпръскване на сълзлив газ. Същите карабини могат да бъдат заредени и с по-сериозните пластмасови топчета. Това оръжие може прави по около 20 изстрела в секунда, като неговите създатели са убедени, че 80 изстрела в секунда с амуниции със сълзлив газ могат да спрат всяка тълпа.

Безпилотният апарат е оборудван с осем мотора и може да носи 45 килограма полезен товар. Четирите карабини с 4000 патрона тежат 15 килограма и явно има голям запас за още амуниции. Дронът разполага с две видеокамери с висока резолюция за заснемане на лица в тълпата и инфрачервена камера за работа в тъмнина.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари