Първият магазин на Microsoft в Европа – точно до този на Apple

7
47

След дълъг период на спекулации, Microsoft най-сетне потвърди, че ще отвори първия си физически магазин в Европа.

Той ще се намира на престижната Реджънт стрийт в сърцето на Лондон. Интересно е, че буквално на една крачка от него се намира големия магазин на Apple, който заработи през миналата година.

До момента Microsoft предлага само онлайн магазини за Европа, в които продава всичко от Xbox One и Surface Book до софтуер и игри. Компанията отдавна флиртуваше с идеята за физическо присъствие в Европа, като най-ранните слухове за това бяха още от 2012 г.

Първият изобщо магазин на Microsoft бе отворен през 1999 г. в търговския комплекс Metreon в Сан Франциско. Днес гигантът има почти сто такива магазина в Съединените щати, както и няколко в чужбина – в Канада и Австралия.

С новия магазин на Microsoft се засилва тенденцията онлайн и софтуерните компании да търсят присъствие на физическия пазар. Amazon например вече поддържа магазини за книги и в университетските кампуси, както и закупи веригата Whole Foods за 13 милиарда долара.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
6 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Марш
Марш

Какъв магазин бе, ние ще ги забраняваме. Европа не иска Микромеки боклуци.

До Марш
До Марш

Кои, ще ги забранява? Пак ли, измислиците ви?

mathur
mathur

А кво иска педерунгели с розови айшитчета ли??/

IPHONE FANATIC, USA USA USA
IPHONE FANATIC, USA USA USA

Педерунгел ще викаш на дебелата си жена! Ако Майкрософт са толкова добри да го покажат в пазара на телефони. ОС с телеметрия не ползвам!

До IPHONE FANATIC, USA USA USA
До IPHONE FANATIC, USA USA USA

Майкрософт – настолни компютри!

Mac
Mac

Откакто минах на Мак съм много по-доволен и от Уиндоус и от Линукс. Ползвам Уиндоус само за игри – лицензирани. Ако имах възможности, бих ползвал Мак от по-рано. Не е перфектно, но е доста по-добре, по-бързо и по-сигурно, всичко става по-бързо. Така имам повече време да се фокусирам на работата, отколкото да обслужвам системата и така спечелих повече пари и си върнах инвестицията.

Naukata
Naukata

Докато Microsoft добавиха телеметрия едва в Windows 10, в Mac това винаги си го е имало като екстра за тъпите Iшийт фенове.