Първи впечатления след представянето на iPhone 11

22
5816

Преди часове беше представянето на тазгодишните iPhone и вече има първи впечатления от новите устройства. Събитието по представянето се проведе в театъра „Стив Джобс“ в кампуса на сградата на Apple в Сан Купертино, Калифорния.

Първите проджби на iPhone 11 се очакват доста по-рано от тези на неговия предшественик. Миналата година за първи път видяхме „бюджетна“ версия на iPhone и това беше iPhone XR. Той беше значително орязан откъм производителност, иновации и характеристики, като единственото му преимущество, беше по-ниската цена, но при всички случаи не беше никак бюджетен.

Тази година, компанията се отказва от този модел, и основният вариант е iPhone 11, следван от iPhone 11 Pro и iPhone 11 Max. Предварителните поръчки и на трите устройства започват още на 13-ти септември, а реалните продажби на 20-ти.

Цената за базовия 64GB модел все пак е впечатляваща, като се очаква според неофициална информация да струва 699 $. Определено, това също не е бюджетен телефон, но в сравнение с миналогодишния iPhone XR, и предвид, че флагманите на Apple са едни от най-скъпите и висококачествени устройства, цената изглежда добра.

Както обикновено, има редица варианти за вътрешна и оперативна памет. Както споменахме, базовият модел започва от 64GB, като се предлагат версии и с 256GB и 512GB.

Камерите

Подобно на iPhone 11 Pro, базовият iPhone 11 разполага с голям модул, като сензорите са два, което е надграждане спрямо миналогодишния iPhone XR, който имаше само един.

Квадратната конструкция на модула на задната камера определено е интересна и се вписва с дизайна на повечето тазгодишни смартфони.

Интересното, разбира се не винаги значи красиво. И трите нови iPhone са с такъв квадратен модул за задната камера, който определено не е най-доброто естетическо решение.

И двата сензора на iPhone 11 са с резолюция от 12MP, като освен стандартен обектив, виждаме и свръх широкоъгълен, който позволява изключително голям периметър на заснемане.

Все още има функциите за правене на снимки с размазване на фона, с повече маскиране, както и режим за „студийни“ снимки с висока експозиция.

Качеството на изображенията е силно впечатляващо, въпреки че по време на направените тестове, не е имало възможност за тест на нощния режим. Почти всички съвременни смартфони се справят отлично при дневна светлина, но истинското предизвикателство за мобилната фотография са тестовете при ниска осветеност. Apple представя нов специален нощем режим, който е доста обещаващ.

Предната камера също е подобрена, като сензорът е надграден до 12MP, за да улесни заснемането с по-широк ъгъл, когато завъртате ориентацията на изображението, както и идва с подобрени възможности за заснемане на селфита с бавно движение, което Apple нарича Slofies.

Дисплей и дизайн

Новият iPhone 11 идва с голям дисплей от почти 6,1 инча, който е LCD Liquid Retina. Отново това е напредък за най-евтината версия на iPhone спрямо миналогодишния, който освен орязани параметри, идваше и с по-малък дисплей.

Ако държите и сравнявате iPhone 11 и iPhone 11 Pro един до друг, ще забележите осезаема разлика в големината на дисплея, като iPhone 11 се усеща значително по-дебел в дланта, въпреки че и двата модела са приятно матирани.

LCD дисплеят на iPhone XR се завръща тук, за да намали разходите и крайната цена, за сметка на премиум OLED екрана при iPhone 11 Pro. Въпреки това той е ярък и ясен, което удължава също и живота на батерията, тъй като iPhone XR от 2018 има най-издържливата батерия сред всички iPhone до момента.

Разделителната способност на iPhone 11 обаче е малко по-ниска в сравнение с тази на iPhone 11 Pro, отново заради стремежа към максимална икономия и намаляване на крайната цена. Разбира се, съвсем очаквано iPhone 11 няма същото качество на възпроизвеждане на изображенията и точно цветопредаване като iPhone 11 Pro.

Друга съществена промяна спрямо миналогодишния iPhone XR, е че този път виждаме повече цветове и по-интересни нюанси.

Вариациите биват между черно, бяло, лавандулово-жълто , ментово-зелено и стандартния ярко червен цвят. Тази цветове правят гамата по-динамична и модерна.

iOS 13 

Подобно на другите два нови iPhone, iPhone 11 ще излезе с най-новата iOS 13, като устройството се възползва максимално добре от подобренията в енергийната ефективност, която новата версия носи.

Отново, също като iPhone 11 Pro и Pro Max, базовият iPhone идва с процесор A13 Bionic, който според Apple е с до 20 процента по-производителен, спрямо миналогодишния A12.

По неясни причини, Apple никъде не дава информация за RAM паметта в новите си флагмани, не спомена нищо по въпроса по време на събитието, нито в официалния си сайт. Според вътрешна информация обаче, iPhone 11 ще идва със същото количество оперативна памет като iPhone XR, тоест 3GB.

Слухове преди и по време на представянето предполагат по-нисък резултат в производителността, спрямо iPhone 11 Pro и iPhone 11 Max, така че подозираме, че при по-голямо натоварване устройството няма да бъде толкова бързо. Все пак Apple твърди, че това е най-мощният процесор в смартфон и няма конкуренция дори от другите производители.

По време на тестовите демонстрации нямаше дори помен от забавяне, лаг или крашване на приложения, така че iPhone 11 съвсем очаквано и в стила на Apple, няма да се затруднява дори минимално с ежедневните дейности.

Живот на батерията

Що се отнася до живота на батерията, новият iPhone 11 идва със съществено подобрение спрямо предшественика си iPhone XR, като Apple определя тазгодишните модели като смартфоните с най-издържливи батерии, които е правила някога.

Теоретично имаме подобрение във всичко – по-ефективен и мощен процесор, по-издържлива батерия, подобрен екран, надградена камера и максимални усилия за софтуерна оптимизация – всичко, което можехме да очакваме от Apple за тази година.

За съжаление, в комплекта на iPhone 11 няма бързо зарядно, като същото е и при iPhone 11 Pro – отново нещата опират до икономия и намаляване на разходите.

В крайна сметка, все пак телефонът има безжично зареждане и би трябвало да издържа цял ден с един цикъл, което компенсира липсата на бързо зарядно.

Това са всички първи впечатления и отзиви за новия iPhone 11. Подробна информация за производителността, издържливостта на батерията и камерите, очаквайте в подробното ни ревю, което предстои скоро.

22
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
13 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Станислав
Станислав

Правят струват и пак само един ден издържат. Това, че може да е ден и половина спрямо предишното един ден не означава, че пак не трябва да се зарежда всеки ден. Харесва ми само факта, че прави хубаво видео 4k/60fps стабилизирано. Очаква се обаче, че новите Huawei ще могат да снимат и 8k/30fps стабилизирано, което ще отвее ябълките след има няма няколко седмици.

Prasko1
Prasko1

Снима 4к /120fps и х..й-вей ще ги отвее другия път с насрания си процесор

ogo
ogo

Ето ти да сравниш процесорите. Виж в съседния таб и тези на XS моделите. За съжаление все още няма за А13 да видим колко точки точно ще изкара.

https://www.antutu.com/en/ranking/rank1.htm

Стен
Стен

Като цяло не ме бърка колко 4K снима, тъй или иначе заемат адски много място в телефона и трябва да плащаш даже за още място. Достатъчно ми е да си снимам храната и наргилето.

BadValue
BadValue

How do you milk sheep?
– Release a new iPhone.

Sasser
Sasser

Аз съм айфон от както е пуснат на пазара, харесва ми да го ползвам. Има си недостатъци както има при андроид телефоните. Не се смятам за някакъв луд фен, просто си купувам това което ми харесва като ползвам. Не смятам да Ви надувам главите с ос ала бала дрън дрън всеки си купува това което му е кеф, а кефа цена няма. Все пак парите са затова да ги пръскаш. Живота втора серия няма. Затова който му кеф хухавел самсуняк майфон.

Стен
Стен

по-яко е да натягваш някаква фалшива бедност в страната и да еб*в*ш всички, че са теглили „някакъв кредит“ за айфоните

Sasser
Sasser

Ами да ти кажа 99% от телефоните са на кредит, няма значение марката и цената. Мобилните оператори за мини банки за телефони.

Скитника Еврейн
Скитника Еврейн

„по-яко е да натягваш някаква фалшива бедност в страната…“
И кое и е фалшивото на бедноста в България ? Колко пенсионера в България могат да си купят най-слабия модел на 11 с една месечна пенсия ?Колко хора могат да си купят въпросния модел с една заплата и след това да изкарат месеца без лишения и мизеруване ?

Dave
Dave

Скитника Еврейн, да бе бедните пенсионери не можели да си купят най новия айфон и затова били бедни а могат да хвърлят по 400 000 евро в пликче през прозореца…

TGR
TGR

Прав си, но така като чета, не си от „овцете“, които купуват само и само за да покажат, че са с такъв телефон.
Проблемът, е че от другият тип „фенове“ има много….
П.С. андроид потребител.

Питанката
Питанката

TGR ти телефона си го взимаш за да си го показваш ли? Хората обикновенно си взимат телефон за да си вършат работа с него, без значения от бранда, освен това е невъзпитано да си държиш телефона на масата когато седнеш на нея… принципно хората по света ги боли фара с какъв телефон си. Взимат на изплащане 2 години и после сменят и не робуват на марки, по не като нас в чубанската ни държавица…
П.п. Андроид и Айфон потребител

TGR
TGR

А на някой направи ли му впечатление най-големият трик в тази презентация?
Понеже преди R (бюджетният) варианта имаше повече продажби тази година „преименуваха“ този вариант на 11 а основната серия стана Про.
усещате ли тънкото минаване пак на потребителите…..

Бай дейтрейдър
Бай дейтрейдър

Пълна излагация…А събитието беше под мотото“ бла Бла Бла само иновации“. Продажбите ще си кажат думата…

ogo
ogo

Мда, и аз не видях нищо иновативно… Тройна камера, дрън, дрън. Това го има на почти всеки Андроид телефон вече. Очаквах да сложат скенер за пръстови отпечатъци вграден в екрана като другите, но явно не могат… 5G? Другия път!

mmmmmm
mmmmmm

Купи си телефон с 5Г и да видим къде и кога в БГ ще намажеш 5Г 😂

Dave
Dave

mmmmmm, може да ти се струва странно от пропагандата която явно лапаш но България е една от първите държави които минаха на 4Г, така че сигурно няма да е далеч да минем на 5Г. Освен това хората които си купуват такива телефони може пък и да пътуват в други държави…

Чича Милча
Чича Милча

Същата песен я пеехте и за 4G, имах Huawei Mate 7 Pro и за него така писаха. А на другата година Теленор пуснаха 4G мрежа, после и другите оператори я пуснаха….

Dave
Dave

Смешно и жалко е когато ревюърите наблягат на това че логото на огризка отзад на телефона било разместено малко по надолу и затова било по яко, иначе всичко друго си било същото като на стария модел ама логото отзад било мръднато малко по надолу. Купувай народе, само 2500лв!

Snake
Snake

Фен съм на Apple,но честно да си призная сериозно издишат и то вече 3-та година,от Х до сега само боклуци,тва ако са иновации аз съм бърз влак,всяка година стават по грозни,по еднакви и по-скъпи,невиждам как ще увеличат продажбите си

111
111

Малко по-малко почват да губят позиции. За поредна година само пушек и приказки. И на потребителите почва да им писва. Показателна е реакцията, когато обявиха, че за монитора за 5000$ трябва да дадеш още 1000 за стойка. Залата притихна, нямаше ги ааааа, ууу, мега яко. Да, новите модели ще се купуват, защото масата им потребители са тези, които ги купуват за да покажат, че са са с полседия модел. Хораат, които реално работят с телефоните си и си ценят парите, ще почнат да се отдръпват. Просот защото се вижда, че вече нещата са основно на инерция от стара слава и… Виж още »

Peppermint
Peppermint

Мхм, чакам само официалното представяне на Mate 30 Pro и Аpple спокойно могат да лягат и да почват сами да се заравят.