fbpx
0.8 C
София

Първи тестове на Virgin Hyperloop с пътници на борда

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

На осми ноември компанията Virgin Hyperloop провери първите успешни тестове на своя вакуумен транспорт с пътници на борда. Тестовете бяха осъществени в полигона DevLoop в пустинята на щата Невада, където за тези цели бе изграден тунел с дължина 500 метра и диаметър 3,3 метра.

Първите пасажери на вакуумния влак Hyperloop бяха техническият директор и съоснователят на компанията Джош Гигел (Josh Giegel) и ръководителят на отдела за обслужване на пътниците Сара Лучиан (Sara Luchian). Те бяха настанени в двуместната експериментална капсула XP-2 с малки прозорчета и кожени седалки с дебели колани за безопасност. В почти безвъздушния тунел капсулата достигна скорост от 107 мили в час (около 160 километра в час) само за 6,25 секунди. За да преодолее разстоянието от 500 метра от изпитателната писта на Virgin DevLoop, на прототипа му бяха необходими 15 секунди,

След теста Гигел заяви, че пътуването в капсулата прилича на ускорението в спортен автомобил. Лучиан от своя страна каза, че пътуването е било много по-плавно, отколкото е очаквала.

С това тестването на новия вакуумен транспорт не приключват. През месец октомври Virgin DevLoop, обяви че започва строителството на нов подобен обект в Западна Вирджиния за продължаване на тестовете на тази транспортна система. За постигането на тази цел ще бъдат дадени $500 милиона.

Футуристичният транспорт Hyperloop използва магнитна левитация, която повдига капсулата и я избутва напред по вакуумна тръба. Очаква се достигането на скорост от над 600 мили в час (около 965 км в час).

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини