Първоначално Тим Кук не искал Apple да съдят Samsung

0
29

Наскоро в медийното пространство се появи информация, че преди време бившият СЕО на Apple – Стив Джобс – и настоящият – Тим Кук – спорили относно потенциалните последствия от това да съдят Samsung. Кук, според сведенията, не искал Apple да съдят корейската компания за нарушаване на патентно право, тъй като се страхувал, че съдебният процес ще застраши бизнеса им със Samsung. Добре известно е, че Samsung са един от водещите доставчици на части за Apple.

Този спор бил проведен през 2011 година, когато Стив Джобс все още бе сред нас и стоеше начело на американската компания. Джобс бил на коренно противоположното мнение. Той смятал, че здравите бизнес отношения между двете компании били направили Samsung твърде самоуверени. Ето защо неговото мнение било Apple да ги съдят за това, че са им „откраднали дизайна на iPhone и iPad“.

Според новата информация още преди да започнат съдебните дела Тим Кук и Стив Джобс свикали изпълнителни директори на Samsung в Купертино с цел да решат проблема при затворени врата. Тогава Apple още вярвали, че корейската компания ще промени дизайна на телефоните и таблетите си, за да избегне проблеми в съда. Е, както и сами можем да потвърдим, това така и не се случи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари