Първото посещение на частен кораб до МКС се отлага за март

0
31

Изстрелването на първия частен космически кораб към Международната космическа станция ще бъде забавено и ще може да се осъществи най-рано през месец март. Това са заявили ръководителите на SpaceX – компанията, която е собственик на въпросния кораб, предаде Space.com.

Базираната в Калифорния космическа фирма планираше да прати капсулата Dragon до МКС на 7 февруари, но специалистите, които работят по кораба са препоръчали изстрелването да се отложи. Причина за това е нуждата от повече време за изглаждането на отделни проблеми по елементите на капсулата.

От SpaceX са заявили, че Dragon ще потегли към Международната космическа станция по някое време през пролетта. Говорителите на NASA и частната компания са отказали да се ангажират с точна дата на този етап.

„Няма да стане по-рано от края на месец март”, е заявила Кристин Грантам от името на SpaceX.

Подготовката за полета продължава с пълна сила. При него ще бъде тествана възможността на капсулата Dragon да се скачва с модулите на единствената космическа лаборатория с постоянно човешко присъствие в космоса. Частният космически кораб ще бъде управляван дистанционно и на него няма да има хора.

Капсулата Dragon ще бъде монтирана върху ракета от тип Falcon 9, а главната цел на целия експеримент е да се създаде стабилна система за транспортиране на товари до МКС. Когато частната машина доближи станцията екипажът на МКС ще използва роботизирана ръка, за да я прихване и скачи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари