fbpx
19.6 C
София

Първото приложение създадено от ChatGPT е вече налично в Apple App Store

Най-четени

Да, правилно прочетохте. ChatGPT създаде приложение за iPhone, което носи името 5 Movies, а най-интересното е, че то е одобрено от Apple и е достъпно в App Store.

Всички знаем колко способен е ChatGPT в действителност, а с въвеждането на новия езиков модел GPT-4, възможностите му се увеличиха десетократно, така че не е нужно да казваме, че чатботът с изкуствен интелект е по-способен от всякога. Току-що беше представен един от най-добрите примери за неговите възможности.

Мортен Питърсън, който е независим разработчик на приложения за Mac, ръководи ChatGPT в процеса на разработване на приложението. С неговите напътствия моделът с изкуствен интелект успешно разработва приложение за препоръчване на филми, което просто работи. Най-важното тук е, че разработчикът дори не е трябвало да полага много усилия в процеса.

Според Мортен, изкуственият интелект се е нуждаел само от изискванията, тоест Мортен просто е казал на ChatGPT какво иска. С помощта на прости подсказки Мортен е успял да получи код, който е изисквал приблизително от 2 до 5 % ръчно кодиране. Всъщност, според разработчика, изкуственият интелект дори е бил в състояние да поправи грешки, след като Мортен е вмъкнал съобщенията за тях в полето за подсказки.

Трябва ли разработчиците да се страхуват от ChatGPT?

Мортен не вижда заплаха в лицето на ChatGPT и способностите му за писане на код. Да, за първи път ChatGPT създава приложение, което преминава критериите на Apple App Store, но вместо да се страхува, той вярва, че с помощта на изкуствения интелект ще може да прави нещата по-бързо от преди и това, което наистина има значение за него, е, че ChatGPT е успял да му помогне да създаде полезен софтуер, който може да реши реален проблем.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Предишна новина
Следваща новина
Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини