Първо независимо потвърждение за студен ядрен синтез

5
249

Отново E-Cat. Това устройство, изобретено от Андреа Роси, би трябвало да дава голямо голямо количество евтина екологична енергия чрез LENR – Low-energy nuclear reaction или студен ядрен синтез. През месец март 2014 година започнаха тестовете на подобен катализатор от група италиански и шведски учени, които сега представиха подробен отчет, съставен от 54 страници (sifferkoll.se/sifferkoll/wp-content/uploads/2014/10/LuganoReportSubmit.pdf).

Учените са изследвали малък E-Cat в продължение на 32 дни, през които „реакторът“ е произвел 1,5 мегаватчаса енергия. Според специалистите, тази енергия е много повече, отколкото може да бъде получена чрез какъвто и да е химичен източник с подобни размери и тегло. В отчета се казва, че 32 дни е бил планирания срок на тестовете, след което „реакторът“ е бил изключен от тестващите, без да дава признаци за понижаване на своята мощност.

Отчетът е подготвен от шестима авторитетни учени от Италия и Швеция. Техният вариант на E-Cat сериозно се различава от предишните версии, но също използва за гориво „обогатен с водород никел“ с добавки основно от литий.

Учените са много внимателни с изводите от експеримента и не заявяват директно, че това е студен синтез, а „неизвестна реакция“. В отчета ясно е написано, че е измервана отделяната топлина и други излъчвания, а не електричество и ще трябва да се отчетат загубите при преобразуването.

Ако това не се окаже поредната шега, то електрониката, енергетиката и животът на хората могат изцяло да се променят. Нарочно или не Sifferkoll съобщи (sifferkoll.se/sifferkoll/?p=394), че голяма банка е изтеглила новия отчет за E-Cat само няколко минути след неговото публикуване, a университетът в Глазгоу възнамерява да продава своите инвестиции в изкопаеми горива.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари