Пътят към по-добро онлайн касово преживяване започва днес

0
301

Призив към индустрията да подкрепи визията за технологични стандарти при онлайн пазаруването за преминаването към събирането на данни при разплащане единствено чрез токени

 Днес приемаме за даденост това колко лесно и удобно е използването на карта за плащане на стоки в някой от 50-те милиона магазини, които приемат Mastercard по целия свят. Отиваме на касата и разбираме как точно можем да използваме нашата карта или устройство.

Сега обаче, пазаруването е по-различно, отколкото преди десет години. Съвременният човек използва интернет и мобилни устройства, за да пазарува и съхранявате данните си за плащания в безброй устройства и онлайн платформи.

Всъщност, по данни на индустрията, мобилната търговия бележи ръст от почти 20% за изминалата година. Или казано иначе времето, през което използваме и управляваме все по-малки екрани за сметка на традиционните настолни компютри, се увеличава все повече. Малките екрани поставят своите предизвикателства – от въвеждането на данните за плащане или пък ограничаването на това кои опции за плащане търговецът може да показва.

Ето защо по-рано през седмицата Mastercard обяви подкрепата си за новата рамка на EMVCo Secure Remote Commerce (SRC), въведена миналата година. На индустриално събитие в Лас Вегас технологичната компания призова търговците, посредниците, издателите на карти и други технологични играчи да се присъединят към тях, като осигурят на потребителите си еднакво лесни, сигурни и удобни начини за плащане във всеки браузър и всяко устройство.

Всичко е въпрос на опит

Дигиталната стратегия на Mastercard е подчинена на предоставяне на най-високо качество изживяване, сигурност, прозрачност и поверителност за потребителите. А затова е необходима последователност.

Подобно на единния, стандартизиран приемен терминал на касите в магазините, SRC може да се приложи като един общ разплащателен бутон.

Mastercard вярва, че SRC ще осигури по-последователно касово разплащане за потребителите и ще намали с няколко стъпките, осъществявани при използване на различни сайтове и ще направи много по-лесно за търговците да внедрят токени за данните и по този начин да увеличат процента на одобрение.

Съществува възможност SRC стандартите за плащания да се прилагат успоредно със стандартите на W3C браузъра, за да осигурят още по-голямо удобство на потребителите и търговците. Mastercard ще използва тези стандарти като основа за разработване и предлагане на допълнителни, разнообразни функции и предимства за своите потребители.

Сигурност навсякъде

Точно както EMV чипът допринесе за сигурността във физическия свят, токенизацията навсякъде е от решаващо значение за подсигуряването на дигиталния свят. Днес почти 75% от всички карти в световен мащаб са готови да бъдат токенизирани. Един свят само с токени е наблизо и SRC ще подкрепя това, бидейки базиран на стандартите за токенизация. Това прави акредитивните документи безполезни за измамниците и намалява риска за търговците. И, което е много важно – дава на потребителите яснота къде се съхраняват и как се използват техните данни.

Чрез токенизацията и криптирането, Mastercard ще предостави на потребителите спокойствие независимо от начина, по който те избират да платят. В SRC тези усилия за сигурност с търговци, цифрови портфейли и уеб платформи ще бъдат допълнени от автентификация на EMV 3DS, биометрични данни, както и  услуги за откриване и мониторинг на измами, основани на изкуствен интелект.

Днес е само първата стъпка. Mastercard ще продължи да споделя всички новости за пътуването си в тази област.

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари