Работодателят на Кристиян Бойков ТАД ГРУП разпространи официално становище по повод задържането му

7
3105

След като по-рано днес стана ясно, че задържаният заподозрян, обвинен за най-големия теч на лични данни в България, се казва Кристиян Бойков, неговият работодател ТАД ГРУП разпространи своето становище по случая. Публикуваме го без редакторска намеса.

ТАД ГРУП следи ситуацията отблизо и ще съдейства изцяло на прокуратурата за изясняване на подробности, във връзка с последните развития по случая с кибер атаката срещу Национална агенция за приходите.

Кристиян е наш служител от 2017 г. на позиция „Експерт Киберсигурност“. Като част от компанията, Кристиян винаги се е отнасял с етичност, професионалност и лоялност, както към работните си ангажименти, в това число и към нашите клиенти, така и към целия екип.

ТАД ГРУП е компания за киберсигурност, основана през 2014 г. в Ню Порт Бийч, Калифорния. Основна част от нашите клиенти са средни и големи бизнеси от разнородни индустрии, за които високите нива на сигурност на информацията и защита на данните са от изключителна важност. Нашите клиенти се разпростират от правителствения до частния сектор и включват компании, опериращи в различни сектори като банкиране, биотехнологии, здравеопазване и др.

Компанията ни е специализирана в предоставянето на глобални решения за киберсигурност и защита на информацията и наша основна цел е да съдействаме на нашите клиенти в превенцията срещу злонамерени атаки. Всички наши специалисти преминават специални обучения, съобразени с кодекса на етичното хакерство.

Оставаме на разположение и ще съдействаме на разследващите органи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Яка реклама!
Яка реклама!
2 години

Си направиха по случая!

ллл
ллл
Отговор на  Яка реклама!
2 години

По скоро анти реклама. Не бих ги наел щом експертите им са хакери, които ги хващат. Смешници!!!

Кольо
Кольо
2 години

Няма да плача за тия нашите безродници, които си плащат данъците не в нашият бюджет, а на краварите.

ллл
ллл
Отговор на  Кольо
2 години

На тия наши безродници дето ги наричаш разчитаме да внасят реално парите си в България и да са еквивалент на преките чуждестранни инвестиции. А данъците дето ти ги плащаш отиват за бюрократите в ЕС най вече.

Живко
Живко
2 години

Светлин жЖелев направи яка реклама между другото. Просто както стоеше и си чешеше мъгудите. Че и за главен редактор се цанел. Превърна сайта в БЛИЦ.

Иван
Иван
Отговор на  Живко
2 години

Мъдурко се пише

Драган
Драган
2 години

Някъде по времето на митичната RAF през 80-те бандитите станаха достатъчно благовъзпитани, да оставят паспортите си на местопрестъплението. Историята помни случаи, когато тези паспорти оцеляват в пламъците на тонове керосин и цели сгради са се срутвали отгоре им, попилявайки на прах всичко останало… Защо тогава трябва да се съмняваме, че професионален банков обирджия ще отиде в националната банка с личния се автомобил и учтиво ще се представи на портала?