Работодателят на Кристиян Бойков ТАД ГРУП разпространи официално становище по повод задържането му

7
2988

След като по-рано днес стана ясно, че задържаният заподозрян, обвинен за най-големия теч на лични данни в България, се казва Кристиян Бойков, неговият работодател ТАД ГРУП разпространи своето становище по случая. Публикуваме го без редакторска намеса.

ТАД ГРУП следи ситуацията отблизо и ще съдейства изцяло на прокуратурата за изясняване на подробности, във връзка с последните развития по случая с кибер атаката срещу Национална агенция за приходите.

Кристиян е наш служител от 2017 г. на позиция „Експерт Киберсигурност“. Като част от компанията, Кристиян винаги се е отнасял с етичност, професионалност и лоялност, както към работните си ангажименти, в това число и към нашите клиенти, така и към целия екип.

ТАД ГРУП е компания за киберсигурност, основана през 2014 г. в Ню Порт Бийч, Калифорния. Основна част от нашите клиенти са средни и големи бизнеси от разнородни индустрии, за които високите нива на сигурност на информацията и защита на данните са от изключителна важност. Нашите клиенти се разпростират от правителствения до частния сектор и включват компании, опериращи в различни сектори като банкиране, биотехнологии, здравеопазване и др.

Компанията ни е специализирана в предоставянето на глобални решения за киберсигурност и защита на информацията и наша основна цел е да съдействаме на нашите клиенти в превенцията срещу злонамерени атаки. Всички наши специалисти преминават специални обучения, съобразени с кодекса на етичното хакерство.

Оставаме на разположение и ще съдействаме на разследващите органи.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Яка реклама!
Яка реклама!

Си направиха по случая!

ллл
ллл

По скоро анти реклама. Не бих ги наел щом експертите им са хакери, които ги хващат. Смешници!!!

Кольо
Кольо

Няма да плача за тия нашите безродници, които си плащат данъците не в нашият бюджет, а на краварите.

ллл
ллл

На тия наши безродници дето ги наричаш разчитаме да внасят реално парите си в България и да са еквивалент на преките чуждестранни инвестиции. А данъците дето ти ги плащаш отиват за бюрократите в ЕС най вече.

Живко
Живко

Светлин жЖелев направи яка реклама между другото. Просто както стоеше и си чешеше мъгудите. Че и за главен редактор се цанел. Превърна сайта в БЛИЦ.

Иван
Иван

Мъдурко се пише

Драган
Драган

Някъде по времето на митичната RAF през 80-те бандитите станаха достатъчно благовъзпитани, да оставят паспортите си на местопрестъплението. Историята помни случаи, когато тези паспорти оцеляват в пламъците на тонове керосин и цели сгради са се срутвали отгоре им, попилявайки на прах всичко останало… Защо тогава трябва да се съмняваме, че професионален банков обирджия ще отиде в националната банка с личния се автомобил и учтиво ще се представи на портала?