Разгласената от WikiLeaks информация била получена от Anonymous

0
46

По-рано през деня ви съобщихме за нова порция от информация, която ще бъде публикувана в скандалния сайт WikiLeaks. Става въпрос за повече от пет милиона секретни съобщения по електронната поща, откраднати от сървърите на частната разузнавателна фирма Stratfor. Те са били извлечени от хакерската група Anonymous, която предоставила информацията на WikiLeaks, съобщи Mashable.

Джулиан Асанж, създател и ръководител на скандалния сайт, все още е под домашен арест, но творението му очевидно продължава да работи с пълна пара. Въпрос на време беше WikiLeaks да започне да си сътрудничи с някоя от големите хактивистки групи, които разполагат със секретна информация, но нямат средство за нейното разгласяване. Симбиозата между Anonymous и WikiLeaks изглежда повече от естествена.

Около четири хиляди от писмата, които ще обнародва скандалният сайт са пряко свързани с опитите на Съединените щати да неутрализират Джулиан Асанж, който все още е главен редактор на WikiLeaks. Една от задачите на Stratfor била да подрони устоите на организацията, създадена от Асанж.

Процесът на разгласяване на новата информация ще включва и най-големите световни медии. Техни журналисти ще направят дисекция на най-скандалните факти от изтеклите писма и ще ги публикуват в изданията си. Най-интересните разкрития във връзка със случая тепърва предстоят.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари