В началото на седмицата в Canary канала с предварителните версии излезе новата компилация на Google Chrome OS, включваща твърде интересна функционалност, разширяваща възможностите на многопрозоречния режим на разделянето на екрана за едновременното стартиране на няколко приложения.

Досега тази възможност имаха единствено стандартните приложения за Chrome OS, но сега програмистите добавиха и поддръжката на Android приложенията. Тоест, сега разделянето на екрана може да бъде използвано и за стартирането на приложенията за двете операционни системи – Chrome OS и Android.

Публикуваният видеоклип много добре показва, как работи тази функция:

Работата на въпросната функционалност се демонстрира на лаптопа-трансформър Samsung Chromebook Pro и би трябвало без проблем да работи на всички подобни мобилни устройства.

Нововъведението може да се счита за косвено потвърждение на появата на Chrome OS за таблети и излизането на нови хромбуци-трансформъри.

Canary е каналът с най-нестабилните обновявания на мобилната операционна система Chrome OS, работата на които още не е изгладена и са възможни грешки и сривове. Но е очевидно, че следващите версии на Google Chrome OS ще имат тази полезна възможност.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари