Разкрити са подробности за Sony PlayStation Tablet S

0
16

Технологичният блог Engadget разкри допълнителни подробности за предстоящите таблети на Sony, обявени първоначално като S1.

„Официалното наименование на S1 е Sony PlayStation Tablet S”, разкрива Engadget, добавяйки, че 9,4 инчовият таблет (1280×768) ще се появи на пазара в първите две седмици на септември.

През април Sony обяви, че таблетът S1 ще бъде с версия 3.0 на мобилната операционна система Android на Google, но според Engadget устройството ще е с Android 3.1 (Honeycomb) с възможност за надграждане до Ice Cream Sandwich, след като излезе официално.

Таблетът е с дизайн за медия потребление – видео, игри, книги и др., достъпни по всяко време директно от съответните услуги на Sony – Qriocity за музикален и видео поток, Reader Store и др.

Engadget съобщава, че не е запознат с подробности за цената, а само, че преди са научили за $599, но информацията не е потвърдена.

Според наблюдатели, Sony ще се конкурира много трудно на пазар, наситен с таблети с мобилна операционна система Android – на LG, HTC, Motorola, Samsung и Archos и като се има пред, че HP обяви намерението си да се оттегли от пазара на тези устройства, след като търсенето на първия WebOS базиран таблет е твърде слабо.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за