Разкриха шокираща информация за кражби и вандализъм в магазините на Apple

2
16

В Gizmodo излезе материал, който разкрива потресаваща информация за това, което става в официалните магазини на Apple по света. Оказва се, че зад лъскавата фасада на обектите се крият шокиращи неща като преднамерено повреждане на скъпи стоки, кражби, сексуално насилие, продажба на наркотици и измами.

Публикувани са десетки извадки от писма и много снимки, които изкарват на бял свят доста нелицеприятни факти. Техен източник са бивши и настоящи служители, работещи в магазини на Apple.

Оказва се, че на някои места високотехнологичните продукти са повреждани нарочно още в складовете на магазините. Това е ставало със знанието на мениджърите, управляващи търговските обекти, които или не са се интересували особено какво става, или са участвали активно в нарушенията.

Служителите неправомерно подменяли старите си телефони с нови от склада и използвали ваучери за намаление без да имат право на това. Самите магазини пък под повърхността си били нещо като оставен без контрол поправителен дом.

В едно писмо до Gizmodo се споменава и за системна кражба на лични файлове, съдържащи инкриминираща информация от устройства, оставени от клиенти за поправка или ъпгрейд.

Ако изнесената информация е вярна тя ще развенчае митовете за перфектността и коректността, на които разчита Apple, за да продава устройствата си.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари