Разписанието на БДЖ вече и в Google maps

7
1146

След като от известно време в Google maps вече можем да виждаме в реално време разписанието на транспорта в София и Пловдив, от днес достъпно за всички е и разписанието на БДЖ. Първа за това съобщи самата компания на сайта си.

При задаването на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата упътвания за придвижване се получават и за пътуване с влак, което разширява възможностите при избора на подходящо транспортно средство.

Навигацията в Google Maps с железопътен транспорт е осъществима успоредно с останалите видове – с автомобил, обществен транспорт, велосипед или пеш. Информация за потребителя относно пътуване с влак в картовата услуга е налична, след като в основното меню е посочен конкретен маршрут с железопътен транспорт.

Още през февруари екипът на БДЖ стартира кореспонденция за включването на националния железопътен превозвач като възможност за превоз, а през март се сключи лицензирано споразумение с Google maps за предоставяне на данни за разписанието на влаковете. Поради мащабите на данните за разписанието се изискваше време за тестване от тяхна страна.

Предлаганите варианти за пътуване в навигацията на Google maps се определят на база наличните въведени данни от участващите в програмата превозвачи, като не отразяват всички възможни реални ‘офлайн’ маршрути и зависят от зададената начална и крайна точка, обект или гара.

Възможността за избор за пътуване с влак в една от най-големите онлайн навигационни системи вече и на територията на България дава своя принос към опазването на природата, тъй като превоза с железопътен транспорт в качеството си на най-екологично чист транспорт, отделя най-малко вредни емисии в атмосферата.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
5 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Станислав
Станислав

Железопътния транспорт да отделя най-малко вредни емисии – не ставай смешен! Возил ли си се на влак – то се усмърдяваш на вредни емисии за цяла седмица при тази мъка! Качи се на модерен тролей с климатик и после на наш „модерен“ влак от 1965-та година и УСЕТИ разликата. Пък дали ще пристигнеш навреме или локомотива ще се запали шанса е 50:50, после може да ти се наложи да ползваш и жокера помощ от приятел за да стигнеш за където си тръгнал.

Аз-Съм
Аз-Съм

този сериал по коя телевизия го дават?
Пътувам 2 пъти в седмицата с влак и нито смърди на някакви газове нито закъснявам или пък се палят локомотиви.

koko
koko

Баце „Аз-Съм“ сигурен ли си, че говорим за една и съща държава ?

Аз-Съм
Аз-Съм

Аз говоря за България твоята не я знам.

koko
koko

Ок, тогава ти пожелавам дълги години пътуване с БДЖ (буквално и преносно) 😉

Симеон
Симеон

Локомотивите в България са на ток.Може да има няколко дизелови ,но те са много малко и се ползват в големите гари за маневри и прикачвания.

Той
Той

Разбира се, тези от БДЖ са написали маршрутите и нещата с правописни грешки, от сорта на гара „Сofia“ 😂