Появи се „наследник“ на „Синия кит“.

Редица медии съобщават за разпространението на нова опасна игра в интернет пространството – Momo (Momo Challenge). За пръв път новината за смъртоносното предизвикателство се появява в началото на юли. Основната платформа, на която се разпространява е WhatsApp.

Всичко започва с покана към вас да добавите контакт от потребител с псевдоним Momo и за аватар – показаната тук снимка. Самото изображение е скулптура на японска художничка. След добавянето ѝ, Momo започва да отправя заплахи, да изнудва жертвата си да извършва самонараняващи се действия, изпраща ѝ стряскащи изображения с прекомерно насилие в тях.

Засега са регистрирани случаи на контактували с Momo в няколко южноамерикански страни, в Япония, Испания, Германия, Франция, Русия, Полша и САЩ. Потвърден е и първия трагичен инцидент. Той се е случил в Ескобар, Аржентина и е свързан със самоубийството на 12-годишно момиче, което, както предават властите е комуникирало с Momo, непосредствено преди да посегне на живота си.

Припомняме съветите на специалистите: когато сте в любимата си социална мрежа не приемайте покана за приятелство от непознати, ограничете максимално личната информация, която споделяте за себе си и завишете настройките за конфиденциалност. При нужда се свържете с властите за помощ или просто споделете с приятел.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
favrПенчоТакеши Ковачnababatihvurchilotoха-ха Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ха-ха
ха-ха

Енджинът на тази игра да не е компютъра Дълбока мисъл? 🙂 Който казва:

„Великият Хиперлобичен Всезнаен Неутронен Словоборец е способен да убеди едно арктуранско мегамагаре да прегризе собствените си четири крака, но само аз мога след това да го придумам да отиде да се поразходи.“

nababatihvurchiloto
nababatihvurchiloto

Макар, често да се държим като такива, читателите на този сайт, са над 14 години и макар да не го показват често, имаме акъл като такива.

Такеши Ковач
Такеши Ковач

Помислете за вариант да се предпазят децата от това нещо, а не пишете егоистични тъпи коментари.

Пенчо
Пенчо

Например не им се купува телефон за 2000лв? Знам че звучи налудничево но представи си че не им купиш такъв телефон!!! Изненада , няма да станат айфон идиоти!

favr
favr

е то по принцип whatsapp може да си сложиш и на телефон от 50 лева….