Разработването на приложения за Windows 10 става една идея по-лесно

2
884

Microsoft направи още една крачка напред със своя Project Reunion, за да позволи на разработчиците на Windows 10 лесно да пишат приложения, които използват модерните функции на операционната система.

Обявен на конференцията Build 2020, Project Reunion излезе с първото си издание през декември миналата година и е опит на Microsoft да преодолее пропастта между Win32 и Universal Windows Platform (UWP), за да улесни разработването на приложения. Microsoft разработва Project Union на GitHub под лиценза на MIT с отворен код.

„Project Reunion е набор от библиотеки, рамки, компоненти и инструменти, които можете да използвате във вашите приложения за достъп до мощна функционалност на платформата на Windows от всички видове приложения в много версии на Windows“, така разработчиците описват проекта в GitHub.

Съвременна разработка на приложения

Project Reunion не е нов модел на разработване на приложения, а по-скоро набор от библиотеки, които разработчиците добавят към съществуващите си приложения, за да ги модернизират.

С пускането на v0.5, проектът достигна основен етап по пътя си към финалната версия 1.0, която се очаква през четвъртото тримесечие на 2021 според официалната пътна карта.

Според бележките за изданието, най-новата версия 0.5 се поддържа за използване в пакети за MSIX настолни приложения в производствени среди. Освен това настолните приложения, които използват най-новата версия, могат да бъдат публикувани в Microsoft Store.

Най-големият компонент на тази версия е поддръжката на библиотеката на Windows UI (WUI) 3. Изданието Project Reunion 0.5 включва шаблони за проекти на Visual Studio, за да помогне на разработчиците да изградят потребителски интерфейси, използвайки следващото поколение платформа за потребителско преживяване в приложенията на Windows.

Докато изданието 0.5 понастоящем поддържа всички версии на Windows 10 до актуализацията от октомври 2018 г., окончателното издание ще работи за всички поддържани версии на операционната система.

Повечето разработчици в официалните форуми на Microsoft казват, че са заинтригувани от тази актуализация на Project Reunion, споделяйки, че в действителност компанията ще представи известно облекчение за тяхната дейност.

2.4 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари