Разработчик на приложения твърди, че бил заплашван от Facebook

0
25

Разработчик на приложения на име Далтън Калдуел, който е ветеран в Силициевата долина и е основател на няколко компании, сред които iMeem и PicPlz, обвинява Facebook в това, че са го заплашвали. Калдуел твърди, че от социалната мрежа поискали да купят приложение, което той създал, и го заплашили, че ако не склони да го продаде, ще „унищожат бизнеса“ му.

Разработчикът обяснява, че разработвал приложението за Facebook в собствената си компания App.net. Накрая се оказало обаче, че продуктът, който той създал щял да си съперничи с нещо, по което Facebook работили сами, а именно App Center. Когато това станало ясно, от Facebook предложили на Калдуел просто да им продаде компанията си.

Калдуел обаче бил на друго мнение. Той бил склонен да продаде приложението, но не и да позволи малката му фирма да бъде погълната от Facebook. Когато се свързал със свои колеги в бранша, разработчикът разбрал, че това, което се случило с него всъщност било практика на Facebook, а не изключение или липса на късмет от негова страна.

Ако обвиненията на Калдуел са валидни, то това хвърля различна светлина върху най-новата инициатива на Facebook, чието олицетворени е App Center. Да, Facebook иска да направи App Center събирателната точка за всички приложения, но изглежда тези, които се конкурират с техни собствени продукти, няма да получат този шанс. Дали това е така е трудно да се каже, тъй като от Facebook не пожелаха да коментират случая.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари