Илон Мъск може и да се разбра с Комисията по ценни книжа за подвеждащите постове в Twitter, но Министерството на правосъдието на САЩ сега подготвя ново криминално разследване на производителя.

В основата му са твърденията на Tesla за произведените бройки от Model 3 през 2017 г. Те, разбира се, идват от самия Мъск, който бе обявил, че към декември 2017 г. компанията ще прави по 5000 бройки от модела на седмица – това преди изобщо Tesla да започне производството.

В действителност, тази бройка бе достигната едва през юни 2018 г. След увеличаването на доставките на Model 3 през лятото, колата се е превърнала в най-продаваният средно голям седан в САЩ.

Агентите на ФБР са се обърнали към бивши служители на Tesla, за да ги накарат да свидетелстват ако наказателното дело отиде в съда. ФБР съобщи също така, че е изпратило призовки на бивши служители и е потърсила интервюта с тях, за да определи по-добре дали изявленията на Мъск са били направени със знанието, че няма начин те да са верни.

Това разследване е още една лоша новина за компанията, която най-накрая се радваше на изгодно тримесечие след почти три години на червено. Производителят на Силициевата долина също все още се възстановява от последиците от разследването на Комисията по ценни книжа и последвалото споразумение, което постановява, че Мъск се оттегля като председател на борда на Tesla, въпреки че той остава главен изпълнителен директор.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
34 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари