Сега, когато демократите са готови отново да контролират Камарата на представителите, те планират разследване на действията на администрацията на Доналд Тръмп срещу технологичните компании. Новият председател на Комитета по разузнаване Адам Шиф казва в интервю за сайта Axios, че демократите ще разследват дали президентът Тръмп е злоупотребил с властта си в опити да накаже Amazon и да блокира сливането на АТ&Т с Time Warner.

Според някои, натискът на Тръмп върху шефа на пощите на САЩ да вдигне пощенските тарифи на Amazon изглежда е част от кампания за отмъщение срещу Джеф Безос и „Вашингтон поуст“ за публикуване на статии, критични към президента. Бъдещият председател също иска да разбере дали опитите за задържане на сделката на AT&T и Time Warner произтичат от истинска антитръстова загриженост или просто представляват борба срещу CNN, отново за публикуване на критични и откровено неприятни истории.

Разследването на Камарата на представителите обаче не може да стигне далеч, когато демократите няма да контролират Сената. Въпреки това, тяхната позиция в Камарата им дава право да изискват имейли, изявления и други доказателства, които иначе биха могли да останат скрити. Ако има някаква истина в твърденията, че Тръмп се е опитал да накажат технологичните гиганти, то би могло да стане ясно относително бързо.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари