Google не спира да е под прицела на антимонополните регулатори по цял свят. Много хора сравняват ситуацията на гиганта с тази на Microsoft от 90-те години. По последни данни, компанията може да е събирала информация от различни Android приложения, с цел да създаде конкурентни такива.

Успехът на Android се дължи на доста фактори. От една страна е, че има много и различен хардуер от всички ценови класове. От друга страна, имаме огромен брой разработени приложения, в които се включват и приложенията на Google, предават от TechSpot.

Никой не си е и помислял, че Гугъл няма достъп до основната информация от устройствата в Android екосистемата. Тази информация служи за разработката на различни функции и измерване на ефекта, който се постига с тях.

Нови данни от The Information разкриват, че Google може би си позволява да събира повече информация от колкото си мислим

Става въпрос за вътрешна програма, която се нарича Android Lockbox. В рамките на тази програма се събира информация за приложения, които не са дело на Google, и как потребителите ги използват. Говорим за информация от сорта на колко пъти потребителите отварят дадено приложение всеки ден и какво е средното време, което прекарват в него.

Върху програмата работи екип, който се нарича „Magic Eye” (Магическо око)

Той анализира данните и ги представя пред група от по-високопоставени служители. Те пък използват данните, за да планират какви придобивания на други компании да се извършат и над какви нови разработки да се работи.

От Google не отричат, че имат достъп до тази информация. Това ставало през публичното Android App Usage Data API, до което имат достъп и останалите разработчици. Обясняват, че използват наученото за увеличаване на живота на батерията, да подобряват търсещия алгоритъм на Google Play и други подобни.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари