Microsoft

Американските власти водят разследване на корпорацията Microsoft във връзка с подкупи и корупция при доставката на софтуер в Унгария. Информацията е на авторитетното издание The Wall Street Journal.

Министерството на правосъдието на САЩ и комисията по ценните книжа и борсите (SEC) изучават в най-големи подробности по какъв начин софтуерният гигант е продавал своите приложения, включително Word и Excel. Партньорите на Microsoft са получили този софтуер с огромни отстъпки. Само че тези партньори на корпорацията малко по-късно – през 2013 и 2014 година са продавали същите програми при цени близки до официалните.

Разследването има за цел да изясни, дали паричните средства от разликата в цените всъщност не са подкупи за чиновниците, от които зависи закупуването на софтуера на Microsoft.

През 2013 година аналогично разследване бе проведено по отношение на бизнес партньорите на Microsoft в пет други държави. Изданието напомня, че тогава бе разкрито изключително агресивното пробутване на софтуерните продукти от страна на Microsoft в развиващите се страни и в страните от Източна Европа. Това доведе до възникването на юридически проблеми и големи репутационни загуби, напомня интернет изданието.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментар
Коментар

O! Изненада, меките плащали на чиновници (бутали подкупи) да се купува бъгливият им софтуер с парите на данъкоплатците.

mitkom1
mitkom1

И както винаги МС ще скрият всички доказателства .