Разходите за е-покупки в САЩ миналата седмица надминаха 2.5 милиард долара

0
23

Харчовете за онлайн покупки на американските потребители през миналата седмица, когато в страната бе отбелязан Деня на благодарността и Черния петък, надминаха сумата от 2.5 милиарда долара.

По данни на компанията comScore разходите, направени онлайн в Деня на благодарността, за пръв път надвишават 1 милиард долара.

Още 1.51 милиарда долара са били изхарчени за е-покупки по време на традиционните разпродажби на Черния петък. Разходите в този ден за пръв път надминаха 1 милиард долара през 2012 г. Тази година американците са похарчили с 26 процента повече в сравнение с миналогодишния Черен петък.

Онлайн харчовете на американците за Деня на благодарността и Черния петък през 2013 г. възлизат на 1.96 милиарда долара, а тази година за къщите два дни са похарчени общо 2.51 милиарда.

„По време на Деня на благодарността и Черния петък станахме свидетели на рекордна онлайн активност, като и в двата дни бяха похарчени над 1 милиард долара“, казва шефът на comScore Джан Фулгони.

„Това показва, че потребителите следят добрите онлайн оферти и някои от тях дори предпочитат да останат у дома и да пазаруват от вкъщи, вместо да се редят по опашки от ранна сутрин“.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за