Разширение превръща браузъра Chrome в истински торент клиент

2
64

BitTorrent Surf е ново разширение за браузъра Chrome от създателите на легендарната програма uTorrent. То превръща Chrome в пълнофункционален торент клиент. Освен всичко останало, творението на BitTorrent е доста лесно за използване и дори най-неопитните потребители няма да срещнат трудности при работата с него, съобщи Torrent Freak.

Разработката на първата версия на разширението е отнела на създателите му около шест месеца. Главната им цел е била да се улесни обменът на големи мултимедийни файлове в световната мрежа. Точно затова те са решили като основа да ползват Chrome, тъй като браузърът е много популярен и гъвкавостта му позволява почти неограничено разширяване на функционалността.

През последните години торент технологията се превърна в основен двигател при обмена на големи файлове в мрежата. Противно на разпространяваната от много места пропаганда, торентите далеч не се използват само за пиратство. Чрез тях се получават и изпращат много легитимни файлове, които иначе биха били дистрибутирани с доста по-големи трудности.

BitTorrent Surf засега е достъпен само за Chrome, но ако сте фенове на Firefox, а искате да го ползвате ще имате удоволствието да направите това съвсем скоро. BitTorrent подготвя версия и за браузъра на Mozilla.

Освен за лийчване и сийдване на торенти, BitTorrent Surf може да се използва и за търсене на файлове. Можете да намерите разширението в магазина за приложения за Chrome.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари