Ракетата Falcon 9 и кораба Crew Dragon преди историческия полет

5
1014

Първият пилотиран полет на космическия кораб Crew Dragon до МКС бе обявен за 27 май тази година. Събитието има голямо значение за SpaceX, САЩ и цялата световна космонавтика. Това ще бъде първият пилотиран полет от територията на САЩ след спирането на програмата Space Shuttle през 2011 година. Всичко вече е приготвено, а SpaceX публикува няколко качествени снимки на ракетата Falcon 9 и на кораба Crew Dragon, с които ще бъде осъществена мисията SpX-DM2. Те са заснети в хангара на комплекса LC-39A на космическия център Кенеди, Флорида, откъдето ще бъде осъществено и изстрелването.

Малко по-късно SpaceX публикува и кратък клип, демонстриращ инсталирането на ракетата и кораба на стартовата площадка.

Астронавтите Робърт Бенкън и Дъг Хърли са във Флорида от 20 май, седмица преди обявеното изстрелване. Екипажът ще направи още една тренировка преди самото изстрелване, още веднъж ще провери скафандрите и астронавтите ще останат за малко със семействата си преди началото на мисията, която няма определена дата на приключване. Продължителността на тази мисия зависи от много фактори, включително и от това, кога ще бъде готов следващия кораб Crew Dragon.

До ракетата Falcon и съединеният с нея космически кораб Crew Dragon се виждат още три „Сокола“, предназначени за други мисии, включително за извеждането в космоса на новия сателит Columbus GPS III в рамките на договор на военновъздушните сили на САЩ на сума от $96,5 милиона.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари