Ракетата Falcon 9 и космическият кораб Crew Dragon са готови за полет

1
403

SpaceX приключва с подготовката на първия стандартен полет на космическия кораб Crew Dragon до Международната космическа станция, който е обявен за 14 ноември тази година. Преди няколко часа космическата компания на Илън Мъск публикува във фирмения Twitter акаунт time-lapse видео, показващо ракетата Falcon 9 и прикрепеният към горната ѝ част космически кораб Crew Dragon (C207 Resilience), който трябва да изпълни мисията Crew-1, известна и като US Crew Vehicle 1.

Клипът показва и процедурата по инсталирането на специалния ръкав, който съединява кораба със специализираното здание, в което се намира асансьора, с помощта на който екипажът ще стигне до космическия кораб. Вижда се че SpaceX значително е модернизиран комплекса KSC 39A на Кейп Канаверал, откъдето ще бъде извършено изстрелването.

Самото изстрелване на ракетата Falcon 9 е обявено за 14 ноември 7:49 вечерта северноамериканско време или 15 ноември, 1:04 часа през нощта наше време.

На 10-ти ноември тази година НАСА съобщи, че процесът по сертифициране на ракетата носител Falcon 9 и космическия кораб Crew Dragon, произвеждан от компанията SpaceX, е приключил. Космическата компания на Илън Мъск вече има официалното разрешение за изпълняване на редовни пилотирани космически мисии, включително и полети до МКС.

Ръководителят на НАСА Джим Джим Брайдънстайн (Jim Bridenstine) заяви, че НАСА се гордее с това, че отново започва редовните космически полети от американска земя на американски ракети и космически кораби.

4.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари