fbpx
19.8 C
София

Ревю на гравьора Ortur Laser Master 3: Съвършенство с професионална прецизност

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Несъмнено лазерните гравьори и ножове станаха жизненоважни за много производствени компании в съвременната конкурентна среда. Китайските производители на устройства за лазерно гравиране са известни в световен мащаб с предоставянето на качествени и ориентирани към производителността продукти на достъпни цени. Atomstack, Ortur и xTool са само някои от тях. Днес, в това ревю, бихме искали да представим най-новия продукт в Master Series на Ortur. Това е подробно ревю на Ortur Laser Master 3, което ще разкрие всичките му тайни и ще ви помогне при избора на лазерен гравьор.

Значението на машините за лазерно гравиране!

Не е тайна, че търсенето на висококачествени машини за лазерно гравиране е нараснало неимоверно през последните години. Конкуренцията скочи до небето с участието на безброй производители и фирми за лазерно гравиране. Освен за промишлена или професионална употреба, лазерните машини се използват и за проекти от типа „Направи си сам“. Въпреки че съществуват някои конвенционални методи за гравиране, обикновения човек трудно може да открие предимствата, които един професионален лазерен гравьор може да осигури. В крайна сметка фирмите включват машини за лазерно гравиране в процеси, за да подобрят продуктовата марка и да победят конкуренцията.

Някои от големите предимства на използването на машина за лазерно гравиране включват;


• Гъвкавост
• Прецизност и надеждност
• По-добро качество
• По-бързо гравиране
• Идеален за различни материали
• По-безопасно и сигурно
• Минимален разход
• Конкурентно предимство
• Точност

Лазерните ножове и гравьори са доста подходящи за всички видове индустрии и домашни проекти. Те предоставят значителни предимства на потребителите чрез намаляване на производствените разходи и повишаване на производителността и стандартите за качество. Най-важното е, че тези инструменти могат да се прилагат върху всякакви материали като дърво, пластмаса, неръждаема стомана, хартия, акрил и други.

Ortur Laser Master 3: Усъвършенстван инструмент, който отключва неограничени възможности!

Ortur е една от водещите компании в областта на диодното лазерно гравиране. Базирана в Китай, фирмата се оказа в пряка конкуренция с Atomstack, xTool и някои други. Всеки път Ortur се доказва, като представя висококачествени продукти на световния пазар и е силна конкуренция в сегмента на 5W лазерни гравьори.

Сега китайското предприятие има различни планове. То наскоро представи на пазара първия си 10W лазерен гравьор. Atomstack и xTool също пуснаха подобни продукти, като представиха своите Atomstack X7 и xTool D1. Ortur прие предизвикателството на Atomstack и xTool и пусна първия си 10W лазерен гравьор, наречен Ortur Laser Master 3. Това е 10W лазерна гравираща машина с двуядрен лазерен модул. Състои се от два 5W лазерни лъча, които са събрани заедно, за да режат и гравират метал ефективно.

Ortur Laser Master 3: Бърз преглед на функциите и спецификациите

Laser Power10W
Engraving Speed0-20000mm/min
Depth8mm
Precision0.01mm
App SupportYes
MaterialsWood, Plastic, Acrylic, Leather, Paper etc.
ConnectivityUSB, SD Card, WIFI, U Disk
Wi-FiYes
MotherboardOLM-ESP-PRO-V2.4
Spot Size0.05×0.1mm

Ortur Laser Master 3: Пояснения на функциите и спецификациите

Сега ще се запознаете с всеки един детайл на най-новия лазерен гравьор на Ortur. Той ще разкрие множество силни области, както и недостатъци на машината. Така че, нека продължим.

Дизайн и конструкция

Външният вид и качеството на изработка са нещо, което привлича най-много, когато става въпрос за анализ на машина за гравиране и рязане. В случая с Ortur, китайската корпорация неуморно се стреми да поддържа нещата в идеална форма. Те произвеждат продукти с професионален дизайн и високо качество. Най-новият Laser Master 3 е истински символ на такъв професионализъм, който изпъква с елегантно покритие и здрава конструкция.

Машината за лазерно гравиране е проектирана и изработена с помощта на висококачествени материали, за да се гарантира издръжливост и безопасност. На пръв поглед това е инструмент с квадратна форма с лазерен лъч, поставен върху горния модул. Предната част показва логото на марката и бутон за аварийно спиране в горната част. От лявата страна можете да забележите някои специални бутони и портове, предназначени за свързване. За да осигури стабилност, Ortur е снабдил машината с гумени крачета.

По отношение на физическите параметри, Ortur Laser Master 3 10W е с размери 580x550x150 mm и тегло 6,5 kg. Различните видове използвани материали включват алуминий (70%), стомана (15%), пластмаса (5%), месинг (5%) и други (5%). Като цяло най-новият лазерен гравьор на Ortur изглежда страхотно и впечатляващо както по отношение на дизайн, така и на конструкцията.

Лазерна мощност

Това е основният фактор, с който е проектиран лазерният гравьор. Мощността на лазера или гравирането е способността на машината да изпълнява възложените задачи ефективно. Най-новият Ortur Laser Master 3 е забележително подобрен спрямо предишните разработки на компанията.

Между другото, новият лазерен гравьор е снабден с 10W лазерен модул, за да постигне желаното ниво на производителност за всеки отделен проект. Лазерното устройство интегрира двоен лазерен механизъм (5,5 W всеки) и комбинираща светлинна леща за създаване на мощен 10 W лазерен лъч. В крайна сметка това позволява на машината да гравира и реже дърво и метали. Позволява на потребителите да режат 20 mm дъски от иглолистна дървесина, което не е възможно с 5W лазерен модул. Освен това машината е снабдена с 4-то поколение технология за лазерно компресиране на петна, както и с технология за комбиниране на лазерен диод от 2-ро поколение за получаване на мощен лазерен модул.

Това е първият лазерен гравьор на компанията, който поддържа 10W мощност за гравиране. Надяваме се, че това ще помогне на марката да запази клиентите си, които вероятно са избрали други производители, за да закупят 10W лазерни гравьори.

Скорост на гравиране

В ревюто на Laser Master 3 ще се спрем на още нещо, което по същество е изключително важно за потребителите. Производителите на машини за гравиране винаги се опитват те да бъдат с възможно най-добрата скорост.

По подобен начин Ortur също работи отлично, тъй като успява да сглоби устройство със скорост на гравиране до 20 000 mm в минута. Следователно машината ви позволява да създавате по-съвършени произведения на изкуството за бързо време. Предлага съвършенство чрез различни проекти, независимо от вида на материала. Можете да гравирате 12 mm лист дърво и 10 mm лист акрил с точност до 0,01 mm. Максималната дебелина на рязане на чамова дъска и акрилен лист може да достигне съответно до 20 mm и 30 mm.

Софтуерна съвместимост

Освен това най-новият Ortur Laser Master 3 изглежда лесен за използване и зашеметяващ с интегрираната поддръжка за няколко софтуерни приложения. 10W модулът за гравиране е идеално съвместим със софтуер като Laser Explorer, LaserGRBL и LightBurn. В сътрудничество с 11-то поколение лазерна дънна платка и V2.0 Series Smart Laser Firmware, машината за гравиране осигурява перфектни изработки с изключителна прецизност.

Функции за безопасност

По отношение на безопасността и сигурността на потребителите, Ortur са се постарали много, за да се концентрират върху опасенията за безопасност като професионалисти. Машината е преминала няколко теста за качество, преди да бъде предоставена за ползване от клиентите. За тази цел Ortur прилага 7 протокола за безопасност в изобретението;

• Предпазно заключване
• Защита при наклонено положение
• Активна защита на позицията
• Откриване и ограничаване на продължителността на експозицията
• Система за безопасност на напрежението и тока
• Превключвател за аварийно спиране

Следователно машината Ortur Laser Master 3 има потенциала да генерира желаните резултати, без да излага на риск безопасността на потребителите.

Други спецификации

Освен тези ключови компоненти, изцяло новият Ortur Laser Master 3 включва няколко други ценни предимства. Машината за гравиране запазва чипа на дънната платка OLM-ESP-PRO-V2.4 и дължина на вълната на лазера 455+5nm. Освен това, той идва с LU2-10A (9500-10500mw) светлинна мощност, както и 0,05 × 0,1 mm размер на точката, за да работи още по-добре.

Освен че поддържа професионалното мобилно приложение, гравьорът поддържа и няколко файлови формата. За да бъде по-професионален, той интегрира два двигателя: 42×60 Y стъпков двигател x1 и 42×40 X стъпков двигател x1. В заключение, най-новият Ortur Laser Master 3 Engraver е готов да революционизира индустрията с безупречни характеристики на масата.

Цена и наличност

Наистина ли се интересувате от закупуването на най-новия Ortur Laser Master 3? Ето страхотен шанс да спестите пари! Гравиращата машина Ortur Laser Master 3 е достъпна за предварителни поръчки на официалния сайт на компанията. Можете да закупите машината срещу цена от само 699$ плюс такси за доставка. Използвайки уникален код за остъпка, купувачите могат да вземат $100 ОТСТЪПКА от цената, ако направят поръчка между 12 юли и 31 август. Тъй като цената на продукта е 749$ в Европа, европейските клиенти могат да получат продукта за 649$, като използват същия код за отстъпка.

Забележка:
Оригиналното изображение е директно гравирано (снимано и отпечатано директно) и няма нужда да конвертирате статичното изображение в Gcode, елиминирайки необходимостта от тромави софтуерни операции.

Link: https://s.zbanx.com/r/10B7vDYngXe9

Код: LM3ZB100 (за $100 отстъпка)

Платено съобщение


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини