fbpx
-9 C
София

Регулаторите в САЩ одобриха сделката между Microsoft и Skype

Най-четени

Регулаторните органи в Съединените щати решиха, че сделката между Microsoft и Skype няма да се отрази негативно на пазара и не създава опасност от монополно положение. Преди малко повече от месец беше оповестена новината, че редмъндската компания е решила да купи най-популярната програма за комуникация Skype, предаде TechCrunch.

След официалното анонсиране на сделката месинджъра беше връхлетян от много проблеми, за които крайните потребители хвърлиха цялата вина върху Microsoft. Разбира се, това беше доста прибързано, но след днешната новина е ясно, че потребителите съвсем скоро ще имат пълното основание да се обръщат към Microsoft при нужда от поддръжка по въпроси, свързани със Skype.

Стана ясно, че Microsoft не са били единствената компания, която иска да купи програмата за комуникация, но са се поизсилили по време на наддаването. Предложената от Microsoft сума е била два пъти по-голяма от втората по-размери оферта, която беше на Google. Купуването на Skype е най-мащабното придобиване на Microsoft към днешна дата и едно от най-големите в тази сфера изобщо, през последните години.

Skype се използва от около 700 милиона потребители, но е пословичен като бизнес, който трудно може да донесе печалба. Все още не е ясно какви са плановете на Microsoft и как компанията смята да си възвърне инвестицията. Редмъндската компания търпи огромни загуби от своите интернет проекти и купуването на Skype не е крачка към промяна на тази негативна тенденция.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини