Редакторите на Wikipedia се разбунтуваха срещу най-новия член на борда на директорите

2
30

Към настоящия момент 271 редактора на Уикипедия предприеха безпрецедентна стъпка, като гласуваха за изхвърлянето на Арнон Гешури (Arnnon Geshuri) от борда на Уикимедия (Wikimedia Foundation Board).

 

Арнон Гешури е вицепрезидент „Човешки ресурси“ в Tesla Motors, като преди това заемаше същата длъжност в Google. Гешури бе назначен в борда на директорите на 6-ти януари тази година и веднага бе организирана петиция против неговото назначаване.

При 271 гласа в поддръжка на петицията, само 21 души са против, като един от тях е друг член на борда на директорите – Гай Кавасаки (Guy Kawasaki)

 

Гешури има много богат опит на работа с кадрите. Той работи в Google от 2004 до 2009 година, където управляваше отдел от 900 HR специалиста, които обработват по 2,5 милиона молби за работа годишно. През 2009 година той получи покана от Tesla Motors и до днес работи там.

Редакторите на Уикипедия не приемат факта, че Гешури е участвал в тайните споразумения между големите IT-компании, включително Google, Apple и други. Когато се появи информация за тези тайни споразумения се разрази страхотен скандал. IT-компаниите са се споразумели да не примамват специалистите, да не им звънят с предложения за по-добра работа с по-висока заплата. По този начин специалистите в известен смисъл се превръщат в роби на своя работодател, без да получават повишения на заплатите. Естествено, тези споразумения са незаконни; срещу IT-компаниите бе подаден колективен съдебен иск и те заплатиха сериозните 415 милиона американски долара.

В тези споразумения е участвал и Арнон Гешури, за което има доказателства.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
The Admiral
The Admiral

Цитат:


900 HR специалиста, които обработват по 2,5 молби за работа годишно


Брей 900 HR-а в Google и само по 2,5 молби годишно, или са много бавни, или интервютата са били толкова много, че отнемало цяла година 😀