Резултати от тестовете на корпоративните антивирусни програми за Windows 10 през март-април 2016 година

0
31

AV-TEST вече показа тестовете на най-популярните потребителски антивирусни програми, но не забравя и бизнеса, за който информационната защита е дори по-важна. И този път лидер в тестовете е компанията Bitdefender, която получи максимално възможния бал във всички категории.

 

Bitdefender събра по 6 точки за ниво на защита, минимално влияние върху скоростта на компютърната система и за удобство при използването. Антивирусния пакет на Kaspersky SO зае второ място, понеже получи половин точка по-малко за скорост на работата. Има още едно второ място – Symantec, който също не получи половин точка, но за по-неудобно използване. Следват AVG, F-Secure, G Data, Kaspersky ES (Endpoint Security) и Trend Micro с по 16,5 точки.

 

Антивирусната защита на Microsoft е на предпоследно място, като получи бал от три точки от възможни 6 и общо 14 точки от 18 възможни. Единственият друг корпоративен антивирусен пакет, получил 3 точки за ниво на защита е останалият на последно място Seqrite. Това е и причината повечето компании и организации да предпочитат външни антивирусни програми и да изключват вградената защита на Windows. Появи се неофициална информация, че защитникът на Windows 10 самостоятелно се включва след известно време, която сега се проверява.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за