Рей Курцвейл: към 2030 година човешкият мозък ще използва облачни услуги

0
102

Известният футуролог и технически директор на Google в областта на изкуствения интелект Рей Курцвейл по време на конференцията Exponential Finance предсказа, че след 15 години ще бъде осъществена непосредствена връзка между човешки мозък и електронен облак. По този начин ще възникне своеобразен хибрид между човешкия интелект и възможностите на компютрите, при която ще могат да се подават непосредствени команди „просто като си помислиш“ и да се получават резултати от електронния облак, които директно ще се възприемат от човешкия мозък.

 

Според Курцвейл, това ще стане с помощта на наноботи, създадени от ДНК нишки. По този начин ще възникне нов начин за управление на информацията, а в електронния облак ще може да се записва и съхранява „копие“ на човешки мозък. Тази информация ще може да бъде изтегляна по начин, подобен на изтеглянето на данни за днешните смартфони и таблети. Курцвейл подчерта, че „нашето мислене ще стане хибрид от биологични и небиологични възможности“.

 

Рей Курцвейл е известен със създаването на система за разпознаване на човешка реч за незрящи, той е създател на таблетния скенер и на синтезатора, способен точно да възпроизвежда звуците на обикновеното пиано.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за