По време на соята реч пред Съвета за международни отношения, специалистът на Google по въпросите на футуризма и изкуствения интелект Рей Курцвейл заяви, че човечеството не трябва да се страхува от въстанието на машините и че бъдещето е пред ИИ.

Ученият каза, че днес хората са по-добре развити от когато и да било, а в съвременния свят гладът и нищетата са най-малко, отколкото през цялата история на човечеството. Три милиарда потребители разполагат със смартфони и след няколко години те ще бъдат 6 милиарда. И още, Курцвейл счита, че в бъдеще ще бъдем „по-малко биологични“.

Според Курцвейл, хората непрекъснато се развиват, Той е сигурен, че следващата стъпка от нашата еволюция ще бъде интеграция на технологиите с тялото. Хибридът на човека и робота няма да бъде чудовище от метал: ученият говори за чип в човешкото тяло вместо смартфон в ръката. Ако днес казваме: „Хей, Google, какво е времето в Китай?“, то съвсем скоро ще е достатъчно просто да помислим за това, за да получим необходимата информация. Рей Курцвейл е уверен, че роботи-лекари ще могат да включват нашите мозъци към електронните облаци към 2029 година.

Мнозина биха казали, че това са просто фантазии на един човек. Интересното е, че Курцвейл направи над 100 предсказания и прогнози относно технологиите и света на бъдещето, 90% от които се сбъднаха.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
бррррррКалинAzhenХихиErrorFix Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ErrorFix
ErrorFix

направо си го местя….

Хихи
Хихи

Нека съм назадничав по възгледите си, но доброволно никога не бих дал някой да ми напъха чип в тялото.

Azhen
Azhen

Целта е такава че сам да си поискаш да си сложиш чипа и така ще стане .

Калин
Калин

В общи линии според него нашият мозък е физически ограничен. Има много малко „място“ в него, за да научиш много неща. Една от идеите му е именно да можеш да „добавяш“ допълнителен „капацитет“ (Този „капацитет“ разбира се е в облака, а достъп до него става с чип). С тая разлика, че вместо тепърва да се учиш примерно да свириш на пиано, ще получш „обучен капацетет“, тоест веднага ще можеш да свириш на пиано . Като маестро. Това разбира се за 29.99 на месец към мобилния оператор. Примерно. Teб примерно ако не те влече музиката, можеш да се абонираш за „спортен… Виж още »

брррррр
брррррр

Човечеството следва да се усети навреме и да покаже на техноманиаците-чикиджии къде им е местото.