Рекордни продажби на Tesla в Китай: 1129 електромобила на ден

7
1411

Асоциацията на пътнически автотранспорт на Китай съобщи, че през месец март тази година Tesla е продала 10 151 електромобила Model Y. Това е над два пъти повече в сравнение с месец февруари. Заедно с версията Model 3 продажбите на автомобилната компания на Илън Мъск само в Китай са прехвърлили 35 хиляди, а това означава средно по 1 129 продажби на ден. Ако този темп на продажби се запази, до края на годината Tesla ще продаде в Китай над 300 хиляди електрически автомобила. Според пазарните аналитици, китайският автомобилен пазар вече се е възстановил до нивото от 2019 година.

В началото на месеца Tesla публикува своя официален отчет по продажбите за първото тримесечие на годината, който изненада всички. Въпреки глобалния дефицит на чипове, пожара в калифорнийската фабрика и забавянето на производството заради новия коронавирус, автомобилната компания на Илън Мъск далеч превиши очакванията на финансистите и постави нов рекорд по продажби – 184 800 електромобила през първите три месеца на тази година.

В същия отчет Tesla отбеляза много добрата реакция на китайския пазар на Model Y и обновените версии на Model S и Model X. Да напомним, че Tesla започна производството на Model Y в своята гигафабрика в Шанхай само преди два месеца, а увеличеното производство и продажби на този електромобил в Китай може да има огромно влияние върху финансовите показатели на компанията.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари